Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Saturday, December 28, 2013

campur dan rindu

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang 

salam bakal perantauan 

sebenarnya tak tahu nak mula ayat camne, ahak. maklumlah macam dah lama saje tak karang ayat panjang panjang menusuk kalbu, hee. so mula dengan soalan klise - anda semua sihat? 

saya? alhamdulillah, sihat plus makin girang gembira lemak lemak tak tepu and lemak tepu berleluasa bermastautin di tubuh badan tanpa kenal erti nak kurus. i am put on my weight, serius talk -

#np - soledad by westlife

at first nak share story about me, yea - nurain afiqah
just put on weight, sikit je kot. bhaha, ekceli before that ada timbang berat and tinggi plus BMI lagi, but the result is NORMAL, mungkin makan banyak rasanya, maklumlah dah lama tak makan masakan mak sayang and makteh sayang ajak makan kat luar yang berbagai bagai jenis makanan diperkenalkan, jadi kesimpulannya memey nampak chubby overdose bila senyum - senyum ayu, ngee.



senyum ayu -


next story sikit about my semester two -
sem 2 is short sem, but the timetable was pack and very disaster, sangat terkejar kejar nak exam, dengan lecturer nak habiskan syllbus, nak buat revision plus assisgnment dengan group yang ada leader umpama takde leader, dengan sakit kaki, jatuh sana tergelincir sini ala ala superman tak berapa nak super, dengan rasa stress sebab pointer semester 1 tak dapat lagi, dengan masalah negara yang tak berapa nak negara sangat, so semester 2 is tough semester but make our friendship become stonger then semester 1 and more mature sikit, even sikit but i make improvement, aite? - 
syukur alhamdulillah, sebab OSCE i am pass and so far tak repeat mana mana paper, thanks ALLAH

belajar 

membew

membew jugak

#np - swear it all over again

lagi? after this, gerak pergi jaybee posting selama sebulan dekat PSH, then naik semester 3, the long semester, ada case presentation, belajar pasal jantung, ada pharmachology pasal jenis ubat, pasal indication and contraindication about that ubat ad what so ever lahhh, hope sem akan datang saya boleh buat yang terbaik, insha allah ameen .

lagi? please guide me to right way, ececeh. honestly since dah jauh dengan keluarga, bestie and the orang yang selalu bebel pasal solat mati and agama. saya rasa macam dah far away sangat sangat to my obligation to ALLAH, kekadang subuh, subuh gajah, zuhor pulak tak khusyuk sebab nak kejar class lunch and group disscussion, asar pulak kekadang lagi lima minit nak magrib, magrib pulak terkejar kejar if dekat posting solat magrib terpaksa combine dengan isya sebab sibuk and terlupa masa berjalan dengan laju nye, isya pulak kekadang 2 3 pagi sebab tertidur punya pasal. so kekadang aurat pun tak terjaga, selalu lipat lengan baju sebab dah terbiasa buat kat hospital, tudung pulak main capai tudung bawal bidang 45 yang jarang then slempang sebab nak cepat, so i need someone yang rajin bebel sebelah telinga pasal solat mati dan agama. mak selalu pesan al quran jangan tinggal, that is very important thing - insha allah


kaki yang kuat


nenek sayang cucu sayang, my grandma

us 


 rest of the history


suka sangat tengok nenek senyum, ayu - serius



good luck for next 2014 - be a better person
insha allah, ameen.

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, December 25, 2013

#seriustalk

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words




i decide to forget him - 
serius talk, hahaha




dari hati, senyum.
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, November 13, 2013

yesterday

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam sayang

nak jumpa? 
stuck kepala otak, perah otak nak fikir apa yang patut dibalas.
jumpa jelaa, bukan selalu, make a first meeting to a last date - kejam kan?
boleh? nanti aku pick up kau depan rumah.
what? ada aku cakap boleh? scroll text - oke, ada.
slow talk dengan boss dan suruh boss bagi tahu big boss - we are just friend, serius talk.
pergi jelaa jumpa, mungkin dah lama tak jumpa banyak benda nak borak - boss bagi green light
nak pakai baju apa? nak jumpa kat mana? oke pukul berapa nak ambil? - saru

nak jumpa?
hye sihat? -  random question
so, kita nak pergi mana? - i dont have any idea
then i saw necktie, name tag, and new care - am i right?
serius aku tak berapa confident tengok kau drive, boleh ke? - wehh, tengok orang lahh.
how your study? -
then dengar cerita budak sekolah - kekadang aku dah give up nak sambung, sebenarnya.
bersungguh jugak dengar cerita dia, macam macam - 
suddenly, senyap -
then, gelak sama -
aku sengan FULLSTOP

nak jumpa?
so, cerita pasal kau pulak, tak sabar nak dengar, mesti banyak cerita kan - kan
tak tahu nak start dari mana - serius
dan aku start buka hikayat diri sendiri
macam lama je aku cerita, -
aku cerita dia tekun dengar -
aku senyap - 
gotcha, usha aku senyap senyap -
dah, pandang depan drive elok elok banyak kereta nie - 

nak jumpa?
sebenarnya first time keluar macam ini -
first time drive, sebelah aku perempuan selain mak aku -
aku gelak - samalah kita 
borak borak then decide lepak supermarket -
jalan jalan tengok barang, tengok orang -
beli lah, kan kereta baru - nganjing
tolong pilihkan boleh - aku senyum

nak jumpa?
nanti kita makan then balik - sukati
aku makan aku bayar, no belanja belanja - taksuka
makan sampai habis -
borak borak dan buka hikayat dulu dulu - loading then sengih, malu.
pakai pakai tangan kanan - tak perasaan

nak jumpa?
bila lagi kau cuti? - 
ntah, mungkin raya tahun depan - mungkin, kita tak tahu.
macam lama sangat je - 
nanti kalau nak balik sini, cakap - oraite
ala, kau study kan -
ala, kau cakap jelahh -
insha allah, kalau aku rasa nak menyusahkan kau aku call -
aku harap kau menyusahkan aku - deep
aku serius - aku sengih

nak jumpa?
thanks teman aku lepak -
thanks sudi jadi supir aku -
careful, drive elok elok kereta banyak -


thanks for a nice day


wasalam

121113

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Sunday, November 10, 2013

semester one - complete

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang 

salam rindu 

















thanks jemput akakmu - 
complete sudah posting untuk sem 1 selama 2 bulan 2 minggu di puteri specialist hospital (PSH) now, sem break untuk SATU MINGGU je, so anybody yang nak ajak keluar please text me first oke. after sem break, naik sem 2 and 1 month di nilai for theory then 1 month di PSH balik for clinical - 

please pray for my result in sem 1 - smile

wasalam

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Saturday, November 2, 2013

i am plain

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang 

salam sayang 




hye you - saya sihat



kbai - 


Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, August 13, 2013

selamat hari raya

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang 


salam sayang



selamat hari raya, maaf zahir dan batin. mohon maaf dari hujung rambung hingga hujung kaki, harap jemaah ke syurga bersama - senyum ayu.



kurang dari sebulan nak clinical posting, 
wish me luck- peace




wasalam



Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, August 1, 2013

in sha allah

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

senyum ikhlas -




*tengah tunggu turn amek gambar untuk kad matrik*



in sha allah,
lagi sebulan nak practical posting
in sha allah,
result hekzem 3.7 ke atas
in sha allah,
dapat lulus OSCE dengan jayanya
in sha allah,
dapat buat buat BP dengan betul
in sha allah,
cemerlang di tempat posting
in sha allah,
dapat jadi nurse muslimah sejati

in sha allah.

wasalam


Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, July 11, 2013

dua bulan satu hari

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam puasa

saya sihat alhamdulillah, awak semua?
cuaca tak berapa menjadi, mungkin kerana pembangunan pesat, dan rasanya ramai yang tidak berapa sihat. jadi, sila jaga kesihatan anda semua. get it.

hari ini dah dua bulan satu hari saya di sini, banyak cerita baru, kawan baru, ilmu baru, perkara baru, dan ragam baru tercipta ada semanis gulagula, ada sepahit ubat paracetemol, ada sepedas ayam masak sambal, ada semasam air lemon jus. sangat seronok.

saya nak cerita pasal subjek yang saya ambil bagi sem 1, semua ada empat subjek. BASIC HEALTH SCIENCE 1 (ANP), BASIC NURSING SCIENCE 1 (PPN1), BASIC NURSING SCIENCE 2 (PPN2), BEHAVIOUR SCIENCE 1. 

empat subjek itu semua saya kena belajar dan stuggle untuk dapatkan pointer yang tertinggi, saya aim high : 3.70 - 4.00 like impossible right, tapi in sha allah, boleh.  belajar, doa dan tawakal.

ANP ini macam subjek biology, tapi lagi details laa. walaupun ANP agak susah sikit tapi PPN1 dan PPN2 laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagi susah, mungkin sebab lecture itu tak berapa nak mendalam bila beri penerangan, atau saya yang tak fokus, mungkin.

you know what? i am sitting infront of class from the beggining until now, and i hope until last sem. - bhahaha. bila fikir balik, memang lawak. budak nakal cenggini boleh belajar duduk depan dan fokus, yang dulunya selalu duduk belakang dan borakborak dan ignored apa yang cakap kat depan.

oke, lain kali if ada masa terluang saya update lagi, kbai


wasalam


 no picture to share.

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Sunday, June 30, 2013

last words - love you

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam syabaan


mak abah

mak sayang abah sayang

boleh kira dengan jari, berapa kali snap gambar bersama.


mak abah
miss two of them so damm much,
sangat rindu, homesick sungguh,
gila wehh,
siapa yang tak rindu mak abah sendiri,
insha allah, ada rezeki jumpa lagi.

pray for me, 
struggle for sem 1, aim high 4 flat,
bhahahahaha, rasa macam impposible but nothing possible right?


last words, love you.







Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, June 12, 2013

satu bulan satu hari

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam senyum ayu 















kita mula, *tarik hembus*
dah usha gambar kat atas? kalau belum, pergi scroll balik, cepat! bhahaha, itu semua kawan baru, ehh salah. itu baru separuh, ada lagi separuh. btw, dah mula kuliah, first day belajar ANATOMY AND PYSIOTHERAPY short form ANP. lepas sebulan baru mula belajar, sebelum ini, minggu orentasi then english week and finally, kuliah. 

*gigih perah otak*
sem 1, junior sem. jadi attitude kena jaga, behave diri tu sikit. saya G50, group50. amende tuh? dia kira macam batch la, contoh saya intake kedua bagi tahun 2013, so saya group yang kelimapuluh, akan datang bulan lapan ada intake ketiga dan itu group 51. faham? kesemua jumlah G50 ada 68orang, ramai lah jugak, but so far still oke, saya senyum dorg senyum. 

*usaha untuk mata tak lelap*
saya practical lepas raya, ohhyeahhh! serius tak sabar. lagi satu, saya dah dapat #nurseswatch benda itu kena pakai kat uniform kaler bifu, tapi uniform tuhh tak dapat lagi,  maybe dapat sebelum posting.

*blow me a kissssss, lalalalala*
so far, oke. dan cuba untuk oke kat sini, subject pun ala-ala form five tapi lebih mendalam dan fully english, bhahahaha, i am hardly trying speak in english, bhahahahaha. oke,,

thats all from me, thanks for reading what i trying to say.


wasalam




Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, May 10, 2013

senyum

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam rindu


hye awak semua, sihat?
saya, alhamdulillah sihat. ~ senyum










malam terakhir, esok da daftarkan diri di KPJ NILAI, wish me good luck k.

'YA ALLAH permudahkan segala urusanku, peliharalah hatiku dan tingkatkan imanku'





Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Saturday, April 13, 2013

kening angkat, angkat kening !

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam rindu


cari perbezaan, eh?
anak inche zolkefli and cikgu norizan, 
half of nurain. lagi sorang kat indonesia, belajar!









banyak surat sampai rumah, semua surat iklan dari swasta universiti, satu saja surat tawaran, dari iic international islamis college anak syarikat uiam. ehem, honestly, saya tunggu offer nursing, tunggu sangatt! tapi kalau tak dapat mungkin allah dah susun jalan hidup yang lebih baik. 

#prayforme. 
wink wink

wasalam



Ampersands & angle brackets need to be encoded.
 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei