Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, December 31, 2015

SELAMAT TAHUN BARU : 2016

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
Dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam dua ribu enam belas

#np - Gravity cover by Jessica Jung

satu januari dua ribu enam belas, pagi yang seronok berbungkus atas katil sambil layan lagu, dan tiba tiba terasa nak menulis untuk entri pertama 2016. fyi, hari ini hari terakhir dekat melaka, which mean dah nak pindah rumah baru. perasaan? rasa sedih, gembira dan biasa biasa saja. 

yela, tak rasa apa sangat sebab dah biasa tak duduk rumah di melaka, banyak habiskan masa di seremban, rumah nenek. kadang kadang terfikir jugak, akak nie, anak nenek ke anak mak, hahahaha. dah terbiasa balik seremban berbanding melaka. nasib baik mak tak terasa hati, tapi kekadang mak ada lahh jugak tanya 'balik sini tak?' 'tak nak pergi jusco melaka?' 'mak nak pergi popular beli novel, balik tak?'. even, mak tak tanya direct question, mak tetap bagi hint suruh balik, akak nie je malas nak balik. hahahaha.

jadi, lepas ini mak dah duduk seremban dekat dengan anak mak, dekat dengan nenek, dekat dengan abah (abah dah dapat tukar ke seremban) dan mak dah boleh senang hati, tak payah nak fikir apapa lagi.

akak pun dah nak habis belajar, tahun depan middle of june akak LJM (Lembaga Jururawat Malaysia) untuk lesen akak jadi nurse, doakan akak lulus dengan cemerlangnya, in sha allah. then, hujung tahun kot baru convo, so doakan akak dapat kerja cepat :)


akak harap, tahun 2016 banyak memberi manfaat, dan akak dapat meningkatkan mutu diri  (kesihatan, pekerjaan, keluarga, agama)






throwback gambar akak sebelum jadi super duper cute senior, ehh. hahaha


p/s : 'akak' aka aku

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Sunday, November 8, 2015

rindu i?

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam rindu

#np - biarkanlah : drama band (acoustic version)

hai, i am comeback. dan sekarang tangan macam kaku nak taip balik, tapi dalam otak banyak benda nak kongsi, then STUPOR dah. *stupor cari dalam kamus nursing

bila scroll blog sendiri rasa nak gelak, rasa nak tutup muka, rasa macam dulu tak matang LANGSUNG, rasa macam macam lahhh. hahaha, you know what last entry february this year 2015 tu pun satu je entry, rasa macam 2015 nie tahun yang paling busy plus plus, then banyak triggering factors yang membuatkan malas nak update, dan seriusly lupa yang ada blog. hahaha

#np - biar saja : de'meisis

tak tau nak start dari mana, sihat?
i am fine, alhamdulillah. so far apa perubahan dekat diri? i makin tinggi, i makin berat, paling banyak lemak dekat pipi and i got double chain, and, dahlahh tak nak cakap, geram dengan berat badan, so kita anggap penimbang berat badan tuh salah, okayyy.

now i am in semester 7 year 3, next is semester 8.
semester 8 is last semester, also known as management semester. so i also known as management student, sem 8 nanti add on research subject, also got presentation, conduct program and during practical must act like real staff nurse, all on our shoulder. ohhmomomo. so maybe that semester, berat badan turun and i look slim, puihhhh. dekat mana nak buat management? depends on luck, kot. ntahh. ada senior kata buat management dekat previous hosp 7, ada yang kata kalau ada hosp berkenan nanti dia nak kita buat management dekat sana, ada yang kata kita boleh request sendiri nak management dekat mana. so, depends on your luck :) hope i get the better hospital for my future. department mana? ada banyak : medical ward, surgical ward, peadiatric ward, icu, hdu, operation theater, A&E, etc. i want icu, but, kalau dapat icu macam nyawa di hujung tanduk, why? gila kot kalau dapat mangemant icu, nanti kenal deal dengan machine, life threatening illness and most important thing most of patient bedridden yang kau tak boleh nak lepak borak sama, and must knowledgeable and skillfull. kau hado. tapi kalau dapat mana mana, i terima. 

#np - potret : akim & the majistret

life? 
hard to explain, makin bertambah umur makin banyak tanggungjawab, makin banyak masalah, makin banyak rezeki datang, makin kena belajar berfikir settle down masalah sendiri, countless. kawan, de familia, tersayang, etc. 

kawan: datang dan pergi, but life must go on, am i right. makin dah besar nie, makin banyak karenah perangai yang i jumpa, kawan baik, kawan talam dua muka, kawan time enjoy, kawan time nangis, kawan time borak, and so on. and yeahh i ada kawan yang bila depan banyak backup i tapi belakang shes the one yang mengata plus plus, and i still kawan dengan dia, sebab ntahh, i rasa i nak kawan. fullstop. haahaa. 

de familia: honestly, dah jarang kitaorang lepak sekali. sorang dekat indonesia, sorang dekat perlis, sorang dekat nsemilan lagi sorang dekat mastanah, so tinggal mak abah and hajidah. call pun jarang, whatsapps pun bagi bluetick je, i busy. tapi bila exam day mesti call minta doa, sungguh anak tak bertuah, haha

tersayang: hahahaha, like usually, i setia dengan crush i. tapi kalau crush i ada orang lain nak buat acano, cari crush lain.


macam nak buat kesimpulan pun ada, acah acah macam buat karangan. 
sejujurnya makin lama bertambah usia, makin banyak benda baru kena tempuh, and everything on own shoulder, tapi kalau i dah kahwin, tumpang bahu husband laa pulakk. hahaha.


Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, February 11, 2015

rindu

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam rindu overdose





i am really missing that boy : kamal hebat


Ampersands & angle brackets need to be encoded.
 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei