Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, December 30, 2011

coretan hati ke hati

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam


selepas ini semua akan bertukar dari segi pemikiran dan segalanya. tiada waktu untuk duduk bermesra dengan segala benda yang tiada kaitan dengan masa depan. waktu ibarat emas yang sangat tinggi nilainya akan digunakan dengan secermat yang mungkin untuk menulis laju di atas kertas kajang nota penting bekal untuk otak memproses segala data bagi simpanan untuk menjawab SPM nanti. perangai jahat yang dikawal oleh nafsu durjana hendaklah dikemudi oleh hati yang bersih agar tiada perbuatan yang mengoreskan hati guru lalu menutup hijab bagi keberkatan ilmu. kata kata makian yang dikeluarkan bagi memuaskan hati terhadap kerja kotor rakan baik sewajarnya didiamkan sahaja kerna jika dilantunkan kembali akan tiada proses pendamaian. bekalan madu untuk racun yang diberi secara terangan atau tikam belakang perlu diperbanyakkan bagi melemahkan racun yang diberikan. peluang kedua seharusnya digunakan dengan sebaik mungkin. sifat manja diri sendiri jangan ditunjukkan kepada umum kerna takut mereka mereka menganggap sifat itu gedik teramat justeru sifat manja dipendamkan dahulu. permasalah sepatutnya diselesaikan sendiri dan jangan membebankan rakan baik dengan masalah itu tetapi carilah MAHA PENCIPTA lalu menangislah sepuas hati dan anggap al-quran sebagai penengan jiwa. jangan menyibukkan diri menjadi watak tambahan bagi isu yang mereka cipta. amanah yang diberikan dipikul dengan sebaik mungkin untuk tersenyum di akhirat nanti. jangan sesekali menyerahkan hati dan perasaan kepada ADAM mungkin dia bukan pemilik rusuk kiri yang dipegang oleh diri sendiri ironinya peliharalah diri sebaiknya bagi ADAM yang betu-betul pemilik rusuk kiri. mungkin tahajjud itu berat untuk laksanakan tetapi mencuba tidak salah asalkan niat kerana allah. jangan jadikan cakap-cakap orang lain sebagai batu penghalang untuk meneruskan mencari masa hadapan yang cerah. perubahan itu sesuatu yang susah oleh itu lakukan dengan sedikit demi sedikit dan niat yang betul kerana allah.




hai inche SPM yang osem dan hamsem
sila kosongkan hati anda untuk saya
lepas ini ikhlaskan hati untuk saya


selamat tinggal 2011 hello senior year.


wasalam.

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, December 28, 2011

semasa cuti ini saya...

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam

tahukah anda semasa cuti ini saya...

1. akan bangun hanya untuk subuh lalu tidur balik
2. akan bersarapan tanpa memberus gigi
3. hanya keluar rumah dengan alasan balik kampung, pergi shopping, kelas tambahan dan kenduri kahwin
4. hanya menghabiskan lebih banyak masa dengan menghadap komputer daripada televisyen
5. hanya menghabiskan baca novel tulisan HLOVATE daripada menghadap novel LUKISAN DALAM SUTERA dan STEPS BY WICKY (btol ta eja?)
6. sudah membaca kesemua novel HLOVATE kecuali novel yang bertajuk VERSUS
7. hanya bermesej dengan orang yang mesej saya sahaja
8. hanya akan topup sebanyak 5rm untuk satu minggu.
9. tapi selalunya apabila topup 5rm akan dipotong 2.50rm kerana saya selalu menggunakan khidmat SOS topup
10. membeli topup dengan menggunakan duit sendiri
11. bersarapan pada pukul 11pagi dan keatas
12. kadang-kala makan tengah hari saya akan satukan dengan sarapan
13. selalu mengalami gastrik
14. satu hari satu kali makan
15. hanya akan mandi satu kali sehari kerana mahu menjimatkan bil air. bil elektrik. shampoo rambut. shampoo badan
16. akan keluar rumah dengan memakai tudung bawal
17. menghabiskan masa dengan tidur
18. tiga kali menghadiri kelas tambahan biology
19. akan senyap apabila mak sudah mula membebel
20. hanya menonton episode pertama dan episode akhir tentang dhia
21. inbox hanya dipenuhi dengan mesej daripada maxis
22. tidak makan angin bersama keluarga kerana semuanya mempunyai tugasan seri paduka baginda
23. kerap kali pulang ke kampung
24. belajar bersabar kuasa dua apabila pulang ke kampung
25. ceramah menjadi pelajar cemerlang oleh makciks tersayang di kampung
25. merasa nikmat duduk di asrama apabila berada di rumah
26. mendapat pekerjaan baru tanpa gaji iaitu melipat baju, sidai baju, basuh baju, sapu rumah, kemas rumah, kemas bilik, buang sawang dan memasak
26. selalu menghabiskan 0.80rm kerana sangat ketagih dengan roti ikan bilis yang dijual di petrol pam shell bersebelahan dengan rumah.
27. akan dipersalahkan apabila bergaduh dengan adik-adik walaupun hakikatnya salah mereka
28. merindui asrama sehingga tilam beradu dihiasi cadar asrama
29. selalu chat dengan budak2 junior, pakcik aneh dan bestie
30. teringat kerja sekolah fizik dan kimia pada 2 minggu terakhir
31 bersengkang mata untuk menyiapkan kerja sekolah tetapi gagal menyiapkannya kerana pengaruh fb dan HLOVATE
32. berasa senang hati dan gembira bila membaca al-mulk lepas isyak
33. cuba untuk memadam kesemua gambar di facebook tetapi gagal
33. hanya belajar biology, kimia dan fizik sahaja sewktu cuti persekolahan
34. baru tahu apa makna pioneer dan succession
35. televisyen di rumah macam !@#$ oleh sebab itu lebih rela hadap komputer
36. mengikut cerita DARK SUNSET sahaja
37. tidak melibatkan diri dalam menonton drama korea tetapi banyak menjadikan lagu korea sebagai halwa telinga
38. mula meminati SHEILA ON7. OUTSIDER. SUNGHA JUNG
39. menginsafi diri bila baca tulisan sarkastik hlovate
40. banyak menghabiskan masa bersama suriani di malim
41. lelap jam 3 pagi
42. sudah biasakan diri dengan membaca doa tidur dan memaafkan semua orang sebelum tidur
43. selama sebulan lebih tidur bersama inche hamsem saya (patung beruang yang nak dekat sama size dengan saya)
44. membaca berulang kali novel yang sama kerana menghadapi simptom bosan tahap petala kelapan
45. 2 kali menonton ombak rindu
46. mula beramah mesra dengan adik junior di facebook dan twitter
47. 'terharu' ta kira sebab
48. selalu menyanyi seorang diri tanya sebab dan tak kira masa
49. sedar akan membazirnya masa menghadap facebook tetapi tetap dengan perangai gediks menggunakan jugak
50. takut untuk melangkah 2012



perasan tak 25 dan 33 ada dua kali?





wasalam

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, December 27, 2011

Wordless wednesday #4

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam.















half of my bestie. ada ramai lagi. terutama satu batch. satu asrama. satu langsi. satu cengkuaci

bersyukur dengan apa yang ada ta kira jahat. baik. tinggi. rendah. hitam. putih. kurus. gemuk

mereka tetap SAHABAT.

wasalam.


Ampersands & angle brackets need to be encoded.

bunga-bunga cinta

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam

hee. tukar lagi lagu blog. lagu nie lagu yang da lama ost mihrab cinta cerita yang femes kat indon tapi ta keluar lagi kat malaysia. lagu nie duet antara dude herlino dan asmirandah. kalo korang perasan la asmirandah ini dulu free hair then sekarang da bertudang. alhamdullilah. manis muka dia. kalo na tgk muka dia try usha utube lagu nie. jangan lupe usha. nahh lirik lagu. semoga terhibur. :P stright menuju tuhan

* tak pernah terlintas di benakku
saat pertama kita bertemu
sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
harum dan merekah

** tulus hatimu buka mataku
tegar jiwamu hapus raguku
membuncah di hati harapan dan suci
menyatukan janji

reff:
bunga-bunga cinta indah bersemi
di antara harap pinta padaNya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
berpadu indah dalam mihrab cinta

repeat **
repeat reff
repeat *

memboncah di hati harapan dan suci
dalam mihrab cinta

wasalam


Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, December 23, 2011

a words

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam.



saya seorang yang sedang menuju zaman kematangan (perubahan-to-be)



oleh itu, saya perlu BERUSAHA untuk berhijrah



dengan perubahan yang dilakukan, iAllah. saya akan belajar bersungguh2 sebab da aim na dapat


9A+straight. amin.


untuk diri sendiri. *terutamanya


tahun depan. FINAL year. senior YEAR. tahun mencabar minda.akal.fizikal.emosi


hye budak. belajar rajin-rajin


wasalam

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, December 21, 2011

andai waktu memanggil

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam

na share lirik lagu blog ini. TUKAR lagi!! hee :P before nie lagu ost boys over flower yang sedih2 tuh. then lagu nie pulakk, andai waktu memanggil by opick wif FLO. as usually, saya minat-cenggitu-band-indon (sebenarnye addict la jugak) so please enjoy. INGAT ALLAH ITU WAJIB :P

Ya Rabbi beri kami
Cahaya penerang digelapnya hati
Jauh sudah langkah kaki
Lewati jutaan detik tak kembali

Ilahi ampuni kami
Dosa-dosa mewarnai diri
Hati lupa kadang terlena
Mimpi dunia menggoda sang jiwa

[*]
Andai waktu memanggilku
Berharap tersenyum di akhir masaku
Maafkanlah ampuni diriku
Hati ‘kan memohon di kemahaan-Mu

[**]
Tangan ini hati ini
Hari-hari berlalu ‘kan jadi saksi-Mu
Dan tak bisa ku sembunyi
Suka duka nestapa tiada hati bisa berdusta

Back to [*]

Back to [**] 2x


hee. maaf sebab ta menarik sangat entri ini. ekceli blog ini ada probs. kat NEW POST dia buat hal. TAK SUKE, TAHU!! jadi sume tulisan ketepi je. ~sabar je.

wasalam





Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, December 20, 2011

Wordless wednesday #3

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam





rindu saat manis mensyukuri keindahan alam.

~sabah.



wasalam





Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Sunday, December 18, 2011

diameter pipi semakin meluas

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam.

tade mood na update
:(

blog nie buat hal. kamu tahu!!






:) pipi saya tuh!!




dan tuh!!

ta ske. tahu!!

wasalam.

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, December 13, 2011

Wordless wednesday #2

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam




gambar.satu


gambar.dua


half part that i dont forget.
miss these moment.


:) tengok keeper tuh. huh!! bolos 3 je. training ta sampai seminggu.


wasalam



Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Sunday, December 11, 2011

follow the flow

by aiENFiEyQa
feeling 
1 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam

Heyy budak-budak-tukang-baca-senyap sihat? sekadar mengambil berat untuk semua. hee. baru balik dari sgb ada sesi mengambil buku teks stoks untuk PnP tahun depan. aura kena-belajar-sungguh2 semacam meyh. tadi jumpe half of my bestie aman.aten.sue.biha dan lain2. ta cukup masa na borak-panjang-sambil-tukar2-cerita. sadis!! ta pe rabu nie date dengan diorang lagi. FULLSTOP. merepek lebih.



oke c:

jejeri saya runcing :P

berbolak-balik kepada cerita yang na disampaikan sebenarnye. na cerita pasal harga-buku-perkakassekolah-wajib-beli. saya nie kalau ada kait-mengait dengan $$$$ memang lemah sikit. KEGAWATAN EKONOMI! tadi dapat list harga buku. then terus usha harga untuk tinkatan5. total semua-bagai-segala 200++rm. kadang kala harga tuh boleh diskaun kan sampai sehabis diskaun. ayattungganglanggang.

stokin sekolah( 3 pasang)
tudung sekolah (hitam)
tudung sekolah (putih)

na gelak pun ada. huh!! first sekali na tanye. siapa punya idea nie? wajib beli ke, ala da tahun akhir. skip boleh?? kene saman ta kalau ta pakai?? haha ta de siapa na tolong jawabkan soalan nie la ain. kadang kala pernah juga terfikir follow the flow. ikut je apa yang cikgu tu semua buat. ta salah pun sebenarnye mungkin cikgu tu na yang terbaik untuk sekolah dan murid-murid.

"pakaian dan penampilan mencerminkan diri seseorang individu tersebut.right"

maklumla sgb nie skolah kluster yang baru na belajar berjalan bertahtih(betul ta nie) jadi kena ada supporter yang setia macam ULTRAS. kalo sume murid-murid ikut je rule tuh gerenti jalan na jadik betul-betul kluster tu senang dan lancar. betul ta?? kalo sume murid-murid perempuan pakai tudung tu sama.seragam pasti senang hati cikgu tuh. lawa punanak-anak murid cikgu. nanti ta de la isu tudung pendek or tudung ta cukup kain (sama je kowt) tambahan pula, bila bebudak asrama terutama aspuri, kalo ikut sume pakat pakai sama-sama ramai-ramai kan senang biro disiplin punye keje, ta payah na slow talk bebudak. bagi kerek sikit dengan outsider. merepek meraban lebih!!

selimut asrama *tetiba

ta boleh blah. apa hal naik selimut asrama nie. suke memperhabiskan duit big boss. haru betul. kalo ta beli nanti warden tu mesti ceramah 24/7 seminggu, boleh cair tahi telinga nie. nyampah!! maka dengan ini kena juga beli demi ta na kena saman, kena ceramah, kena perli dan paling penting ta bagi cikgu tuh kecik hati dengan perbuatan yang ta best nie. terbang 20rm. redha itu lebih baik. harap matching dengan cadar asrama dan.. lawa. sejuk mata memandang.


na masuk part kesimpulan.

akhir kalam, semoga pengajian untuk tahun akhir di sekolah menengah akan memberi kenangan yang manis berserta keputusan yang terbaik untuk SPM 2012 (9A+amin). justeru, tuan empunya diri hendaklah menganda-gandakan usaha anda untuk bersungguh-sungguh falling in love with 9 subjek yang scary dan hendaklah clash dengan urusan yang tidak berfaedah seperti handphone, facebooking,blogging,hlovate,shilaamzah,korea dan seangkatan dengannya. jangan terlalu take serius dengan probs yang remeh temeh sehingga menganggu urusan 'berpacaran' dengan latih tubi segala bagai ilmu. dan jangan menjadi senior yang paling kuat bagi cop KA kat junior baru, jangan beri banyak perintah-suruhan kepada junior dalam kata seerti membuli junior. dan dan jangan mengeluh untuk bangun malam melaksanakan tahajjud. cuba dengan niat yang ikhlas. dan dan dan jangan lupa untuk balik malim apabila dapat balik wajib. last but not least, jangan lupe doa untuk bigboss dan boss (ma dan abah) along.mirul.kamal.hajidah segala bagai untuk orang tersayang. last (betul punya) ingat allah time senang susah gelak nangis sakit sihat, kena puji or maki dengan cikgu, time gaduh dengan membew or bestie, time senggugut.

part na dekat ending.

" the man who decide to changeon 12th hours dies on the 11th"

saya dapat quote nie dalam contengan jalanan by HLOVATE. cutcrop meyh!! na tau apa maknanye korang try usha CONTENGAN JALANAN (contengan pengalaman perjalanan cari tuhan) sekarang saya da ta berapa na klik dengan novel cintan-cintun-lovely-dovey segala bagai. TAPI da addict dengan handwriting hlovate. sume karya sungguh lumayan kalau baca dan bahasa yang sarkastik menikam jiwa (promote nie).



"kalau sekali itu dikatakan kebetulan, kali kedua namanya... suratan? "



wasalam.





Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, December 9, 2011

hot stuff by davichi

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

salam

c:

lagu blog baru. best!!

dan awesome.

mai-mai dengan lagur nie

Hot Stuff naege gakkai wabwa
Hanbeon chagaun naemameul kkaebwa
Taoreuldeutan tteugeoun nunbicheuro
Nae mame bureul jilleo

Hot Stuff simjangi da tado joha
Hanbeon saneungeon gaseum tteugeopge
Maeil michindeut butgateun sarangeuro
Nae maeum da taewo neol saranghallae

Haru tto jinado neul geureoko
Geureon nal jaeminago hwakkeunhan il mwo eobseulkka
Hyudaepon soge ireumdeul neomchyeonado jeongjak ibam bureulsaram eomneungeol
Oerowotdeon naui gaseumsoge seollemeuro dagaon saram
Neoreul hyanghae gago itjanha
Saranga naemameul jalbutakhae

Hot Stuff naege gakkai wabwa
Hanbeon chagaun naemameul kkaebwa
Taoreuldeutan tteugeoun nunbicheuro
Nae mame bureul jilleo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/d/davichi/hot_stuff.html ]
Hot Stuff simjangi da tado joha
Hanbeon saneungeo gaseum tteugeopge
Maeil michindeut butgateun sarangeuro
Nae maeum da taewo neol saranghallae

Ttaeroneun sesangi jigyeopgo sisihaedo
Gyeote inneun neo ttaemune dalkomhae
Eoduwotdeon naui gaseumsogeul haengbogeuro barkhyeojun saram
Nunmullo da kkeoteurijiman
Saranga naemameul jalbutakhae

Hot Stuff naege gakkai wabwa
Hanbeon chagaun naemameul kkaebwa
Taoreuldeutan tteugeoun nunbicheuro
Nae mame bureul jilleo

Hot Stuff simjangi da tado joha
Hanbeon saneungeo gaseum tteugeopge
Maeil michindeut butgateun sarangeuro
Nae maeum da taewo neol saranghae

Neodo tteugeopge nal saranghaejwo
Hanbeon jukdorok naege michyeobwa
Kkeojiji anheul yeongwonhan bulkkoccheoreom
Sarangeul sorijilleo

Hot Stuff mijigeun hangeon nan sirheo
Hanbeon saneungeo gaseum tteugeopge
Huhoeeopdorok nae mameul da jugesseo
Nae gaseum da busyeoneol saranghallae


"kadang kadang rasa tu ta mampu na ditulis oleh huruf dan titik, tapi boleh diterjemahkan oleh not-not muzik"
cutcrop hlovate


wasalam
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, December 8, 2011

random entri

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha penyayang.

salam.





heya!! sihat?? lama da ta update entri kat blog nie. huh!! balik kampung meyh. ta plan pun sebenarnya. mak kata kalo kita rancang bagai na gila tapi kalau allah ta izinkan ta kemana plan kita tu. tapi kes ini lae pulak benda ta rancang yang menjadi. abaikan!! hari ini na post randomly cerita2 best-ta-best-pahit-manis kat kampung. :P

3disember
one day wears baju kurung. makkaik!! peluh tau. tapi ta pe, best!! first destination is taman margosa, N9. wedding abang saiful(ta silap) abang sedara-ta-berapa-na-rapat. macam biasa sedara-mara-terdekat kena jadi kendarat ta bergaji. dengan wedges-ta-berapa-na-tinggi jadi tukang kasi gifts kat tetamu. malu tapi best!! hari tu pakai tudung bawal. huh!! match dengan baju kurung. ayu! petang tu jalan pergi forest height short4 FH. jumpe nenek(kononye) pastu mak kata overnight sehari. oke! petang tu jugak makteh ajak gi senamtari or whatever. tired! malam tu terus flat!

4disember
lenggeng. kemas rumah. buang sarang tikus, busuk! kemas bilik maklong. sapu-sapu. mop lantai. buang apa yang patut. bakar segala bagai khazanah yang telah di'ignore'. tired!

5disember
ombak rindu. wif kakak and kamalhebat, eskort ta leh tinggal. and makteh driver merangkap tukang bayar. thanks :B overnight FH. again.

6disember
mak. abah. kamalhebat balik malim ada urusan. kakak gastrik,tetiba. shock! ta makan ikut masa rupanye. balik kampung. kesabaran diuji. huh!!

7disember
sabar ada tahapnya. huh!! usha sk sg.jai anta makanan. balik start belajar kimia dan bio. fuhh!! buat nota. fuhhhyoo!!

8disember
belajar. balik malim.


sebenarnye ada banyak lahi moments yang best tapi lupe :P sentiasa ada part yang menguji kesabaran. part yang na mulakan operasi mengutuk-belakang. part yang rasa na crying. part yang rasa na balik FH duk ngan makteh jap. part yang rasa na hilangkan diri jap. tapi na buat camne. takdir.redha jela.


" atas daripada kesabaran ialah keredhaan"




wasalam.










Ampersands & angle brackets need to be encoded.

alhamdullilah

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


salam.

HYEa!! im back


alhamdullilah


selamat sampai


wasalam




Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, December 2, 2011

merapu 3

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


salam.

oke.

akhirnye.

aq tunduk pada !@#$%

huh!!




wasalam
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, December 1, 2011

semalam. bedah katak

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


salam.



semalam ada kelas bio.

pas2 ada eksp bedah katak



katak oh katak




alfatihah buat si katak katak sume


them.love


wasalam

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

serba-salah

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


salam

Antara anak dan cucu yang mana satu pilihan orang tua kita???? Pasti yg punya cucu akan berkata mereka merindui cucu mereka sedangkn anak sendiri bagaimana status mereka??? Itulah dilema seorang nenek yg sangat memerlukan kehadiran cucu di sisi yg mana pastinya yg dirindui itu juga adalah anak2 nya kerana cucu akan pulang bersama ank sendiri x gitu???? Beruntunglah mereka yg punya anak sendiri dan masih punya ibu...apatah lg cucu2 yg masih punya datok dan nenek. Ada yg x pernah melihat wajah datok atau nenek malahan menatap wajah bapa sendiri cuma seketika sahaja.... emmmmmmmmmm so moral of the story???Pulanglah menjengah orang tua d kampung atau adakah kita tahu sebenarnya dimanakah keberadaan mereka disaat ini. Jika sudah dijemput Ilahi iringi dgn doa dan tahlil jika msh d rawat ziarahi dgn cenderamata tanda mereka masih diingati jika masih sihat sejahtera hiburkan mereka dgn gurau senda walau kita derita jiwa. Andai ada keterlanjuran bicara dan tersalah percaturan dalam kehidupan membuat keputusan itu perkara biasa lalu maafkanlah mereka kerana hidup didunia sementara shja. Kita mungkin ada bekas kekasih atau bekas suami / isteri, tapi kita tak mungkin pernah ada bekas ibu/bapa bekas abang/kakak atau bekas adik beradik justeru peliharalah perhubungan persaudaraan.




serba salah.
saya tau.
diri saya.
harap faham.
jangan macam nie.
saya pun salah.
sibuk!!
harap faham.

wasalam.


p/s: kadang kala kita ta sedar kita da sakitkan hati orang laen.
p/s/s : tapi jangan salah kan orang laen melulu tanpa usul periksa
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, November 30, 2011

Wordless wednesday #1

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


salam.





BERSYUKUR

wasalam.
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, November 29, 2011

merapu 2

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

salam.

dalam proses untuk ingore segala bagai drama korea

percaya??

untuk kali ini sila percaya.

cuba untuk membazirkan masa pada buku daripada drama korea.

buku??

kalo sebut buku tolong jangan image yang bukan bukan seperti

buku add math.bio.fizik mahupun chemist

tapi buku hasil tulisan HLOVATE yang punya bahasa yang sarkastik dan novel yang seangkatan dengannye.

huh!!

drama korea?? my girl. full house. my princess. dream high dan sewaktu dengannye.

akan cuba diketepikan. usaha!!

tapi kalo lagu korea belum boleh clash dari my life.

huh!!

tolong paham.

sila sokong usaha saya. jangan lupe kata kata semangat anda. dan peluk cium plus love bite.

huh!!

dan doa.


wasalam


Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, November 25, 2011

merapu 1

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

salam.

hye dude.

....

pengorbanan kadang kala perlu untuk gembirakan orang lain.

dan

selfish perlu ada dalam diri supaya ta di gulagula kan orang lain.

wasalam.

maaf mood sangat aneh


Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, November 24, 2011

sweet moments 4sc2 2011

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
salam

hye korang. sihat?
saya na share sweet moment. atau pun LAST sweet moment wif 4sc2. yela tahun depan da masuk fom 5. SENIOR YEAR so tade la 4sc2. sume bebudak na berpecah ada yang stay ada yang naik kelas ada yang turun kelas. even da ta bersatu. saya tetap ingat korang sume. ecehehe ayat poyo siot*


#nurulnazihah.nurain afiqah. kelasmate yang baek. baru close dengan dia tahun nie.

last day skola. kitaorang ada buat BBQ konon na ada kenangan manis untuk tahun nie*konon. mula2 syaza.ainadeela.noorliana bersuka ria na buat. kiranye diaorang la mastermind benda.benda nie sume. tapi setelah dekat tamat persekolahan riak risau da mula terukir ukir kat muka diaorang. maka syaza.ainadeela.noorliana.syafiqah.atiqah.amira.nazihah.syarifah. *pakat pakat na tulis nama bebudak kelas la. mintak tolong cikgu. cikgu na buat kat mane?? cikgu na kumpul diut kelas takk?? cikgu apa menu dia?? cikgu kalau hujan na b uat kat mana?? cikgu?? sume cikgu nasib baik cikgu sporting habis dengan kitaorang. huh. muahhh la cikgu.




#syepah 4short. bendahari yang cekit dara. huh! suke brainwash pale otak i. same wif gha. baru close dengan syepah tahun nie. dia la yang together2kan saya dengan nani. thanks friend.


akhirnye plan yang diplaning oleh bebudak gegirls 4sc2 menjadi. macammacam makan ada. sesampai je. tengoktengok fazihan.wahi.zaki.arief tengah bersungg uh-sungguh-tahap-berpeluh-baju hidupkan api. terbako jugak akhirnya. yeay thanks fazihan. bermula tugas kaum hawa-cantik-comel-masa-kotorkan-muke-tangan tolong bakar ikanjaket.dagingbeger.bebolaikan.bebolasotong.udangmentage. best sume kerja kitaorang buat sama sama. sweetkan?? huh!



#nurain afiqah. market jep! tu ikan jaket.

cikgu dayah pun datang wif cikgu kama*ta silap la. ada jugak cikgu yang sanggup datang. yela 4sc2 kan suke sangat buat masalah. ada jugak yang sayang rupanye. touche!! waktu tu sume bebudak kelas ta kira lakilaki atau perempuan sumenye ringan tulang*pada mulanya saja. tapitapi sume tu hangat hangat tahi ayam je.
pastu sume menghilang ke pantai. ada yang snap gambar.ada yang maen lari lari. ada yang buat istana pasir. ada yang melayan perasaan dan so on. huh!! macam macam kerenah. sabar jela


#zaki.alif nazmi huh!! alif as my ketuakelas yang aneh.



#gediks. huh. masa BBQ tu kan baru aku close dengan diorang sume. maklum la kat kelas aq close dengan naba.syepah.gha.nani.mimy tu je. gurls only. huh!!


bbQ bersama-sama-how-so-sweet.

# itu firdaus a.k.a udang. huh! manusia paling suka loyar buruk dalam kelas rasa na-smak-down-teruk-teruk-sampai-lebam. huh!! tapi kalo ta de dia kat kelas rasa sunyi la gak.




super-duper-gadis-comel-cantik-pandai-gediks-baik

#nurulnazihah.hanani.syarifah.pnmastura(our mummy)syaza.fatin.



bersama-mebako-sampai-tangan-hitam-legam

#nurain afiqah.syepah.hanani.mimy.liana huh! bebudak yang sengal-yang-amat-sangat



#noorliana a.k.a ngewt. aspurian sama ngan saya. look gojes right. she likes wears something that aneh but beautiful.




#hanani.fatinazira.me.syafiqah huh! membako je keje.




tukang-bakar-BBQ-sampai-tangan-hitam-legam

#mimy.wahi.fazihan.me. huh!! penat membako. tapi enjoy.

huh :P na dekat abis tahun. tahun depan da fom5. satu tanggungjawab yang besar akan dilaksanakan oleh batch 0812. huh! to all candidate SPM 2012. go luck for SPM gets 9A+. amin ingat jangan dikenanag payahnya cara tapi ingatlah akan manisnye kejayaan. *ayat na aneh.



sweet moments.


wasalam

p/s : copypaste pic dekat fb.



Ampersands & angle brackets need to be encoded.
 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei