Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, April 4, 2017

HOPE SO

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

and, i am home. Currently at somewhere in Negeri Sembilan. Sleeping day, day off thats why i am here. Sebenarnya, tak pernah nak balik kalau ada sleeping day, day off. Akan balik kalau ada special request sahaja. Nak dijadikan cerita slide presentation untuk confirmation this monday, hilang. So, i need back up and need #KamalHebat. Tadi, #KamalHebat dah betulkan within 5 minutes, kau rasa? Baik suruh #KamalHebat datang rumah sewa, daripada tinggalkan Majeedah sensorang. But, who knows ada apa apa yang nurain tak tahu.

Lately, i felt down. 

Ada sahaja kerja yang salah buat, salah pass report, ter'miss pass report, ada yang tertinggal kerja dekat staff next shift. And, sangat tak best kalau ada perasaan cenggitu. Rasa bila balik rumah, ada benda tak settle.

Dua hari lepas, nurain let go patient 404. Right urteric stone, discharge sebab no pain anymore, next follow up another two weeks. Suddenly, readmit balik within 24 Hours. For operation. Issue nye sekarang, where CTU for this patient? Kalau nak ikutkan checklist discharge patient, nurain already tick given, but patient kata takde, and i am confidently dah bagi patient, sebab memang ada tengok/pegang dengan kepala tangan sendiri. Nak dijadikan cerita after re-explain dengan patient and relative, they want to re-print CTU, with strongly said takde terima any xray from staff. When, end off shift, after balik rumah, tidur dan bangun semula. Nurain ws Rosmaria, asked regarding these issue, jumpa CTU tu dekat 409A, punya lah syukur Alhamdulillah, but dont know how. Seriusly, i dont know what happen to me lately. Nasib tak kena marah.

Dua minggu lepas, got patient GIT Bleeding. Must transfuse blood if HB less than, ntah tak ingat. DR. tak minta sign consent blood transfusion. Then, bila minta dengan MO, amek kau kena ceramah/marah. THEN, LELEH! because of stress due to work. 

sangat penat, physical and mental!

so, one of the reason i am back home is, i want to see mak/abah's face. Rasa, macam derhaka sebab tak balik balik sedar diri tengok mak/abah, memanglah selalu dah otphone (dah insaf sikit) tapi, rasa dia macam lain sedikit. TIPU! lain banyak, tak sama. 

tadi, dah borak dengan mak. but bukan pasal kerja. Malas nak cerita nanti rasa nak resign. Tadi, borak dengan mak, pasal kehidupan hari hari yang mendatang. Sangat scary, macam tak percaya mak tanya soalan macam tu dekat nurain, sangat tak percaya. Rasa macam dah dewasa, yang betul betul dewasa, dah boleh buat keputusan sendiri, boleh kahwin. EHH!

and lately, i cant being far away from Majeedah. dont know why, hahaha, my anak gajah yang sangat degil. Ini kena tinggal dua hari pun meroyan, not me only, Majeedah pun meroyan jugak. Macam mana nak cuti 10 hari, kalau 2 hari pun dah macam ini. and macam mana nak pergi Saudi, kalau cenggini gayanya, nurain! Dia dah jadi syndrom-buka-mata-mesti-nampak-majeedah. Allahu. 

Anything happen i will love you. Please be happy and dont be sick.And dont open bluetooth sesuka hati, cubalah kalau berani, i repeat kalau berani!

love my happy pills, anak gajah!

heart? still not the right time, still learning how to be matured. Hope you guys, dont give up and try your best to winning my heart. Auch!


Doa is the most powerful weapon against trials, he most effective medicine against sickness and the most valuable gift to someone you love.
Satu sahaja yang nurain minta, please jangan calarkan kegembiraan nurain, HOPE SO!
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Saturday, February 25, 2017

Love you

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
Please don't be sick,my dear. Love you,
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, December 29, 2016

GRADUATED.

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam cuti riang ria tiga hari

rindunya, Masya Allah.
Entri kali ini, nak bercerita tentang 8/12/2016. Dengan segala rasminya, saya Nurain Afiqah binti Zolkefli, Group 50 Sesi 2/2013 telah selamat menamatkan pengajian dalam bidang Diploma Kejururawatan dengan penuh jayanya.















Alhamdulillah, finally officially graduated. Next, sijil nikah! hahaha, joking, degree or post basic pulak.

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Sunday, September 11, 2016

1st SEPTEMBER

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

Salam Aidiladha

You all, i raya aidiladha dekat rumah (baca: macam biasa, dalam rumah ini i je sorang yang tender masak kuah kacang). Tak tau nak mula cerita dari celah mana, banyak benda nak kongsi, tapi semua dah basi.

Okay, mula dengan kerja.

So far, syukur Alhamdulillah, i dah start kerja 1st September (baca: sama tarikh dengan birthday JK) even i minta ICU, CNO campak i dekat wad. So far, syukur Alhamdulillah, i still dapat bernafas macam biasa walaupun hari hari ada perasaan takut masa nak pergi kerja, tapi syukur Alhamdulillah sampai ke balik i dapat survive lagi. 

"bila masa student dulu takut nak kena repeat time exam and OSCE, bila masa final year takut nak hadap LJM, bila dah lulus LJM takut takde hospital nak ambil kerja, bila dah kerja takut nak handle pesakit sebab nyawa"

See, semua benda i ada feeling takut, sebab apa, sebab nyawa. Lain tau bila dah tak pegang title student, sangat lain, takut itu lain macam, dekat bahu berat sebab dah galas tanggungjawab. Rasa macam takut pulak nak kahwin sebab lagi berat bahu nak add on tanggungjawab as wife, mother and DIL (baca: dah fikir masa depan even sweet 21th)

Confirmation period within 6 months, jadi during this period, kena zero error and behave. Untuk roster pula, sebulan dd seminggu pagi seminggu petang then start shif. Nampak tak,hospital i kerja ini sangat strict rather than hospital lain, kawan kawan i semua dah start shift siap ada yang double and night shift lagi. Kau hado (baca: sedar sikit diri itu, freshie buat cara freshie)

Housemates.
So far, syukur Alhamdulillah rumah sewa sangat sangat okay tapi no furniture. Takde tv, takde mesin basuh, takde perabot, takde peti ais, takde katil, takde tilam. Benda yang basic je, bilik air singki dapur lampu kipas, tu je. Kira okay la tu, takkan nak demand sesangat. (baca: takde wifi, sila pasrah)

Bilik tidur ada dua, sama size. i je takde roomates. Bilik sebelah ada partner. Kak ajeed and kak ruru. So far, syukur Alhamdulillah, dua dua akaks ini sangat baik, diorang bestfriend since kolej. (baca: nanti ada masa, i buat satu entry khas untuk akak akak sayang)

Sejak dah masuk kerja ini, i sangat mengamalkan ucap Alhamdulillah (baca: bukan nak kata before ini tak pernah, tapi sekarang macam dah biasa ucap Alhamdulillah) sebab rasa syukur sangat sangat, tak tahu kenapa, random. Sebab dah mula homesick, dah mula rindu rindu dekat semua orang (baca: sebab membew semua dah tak rajin nak ws i, sebab semua dah start kerja) mungkin sebab i sensorang je tercampak dekat hospital ini, so rasa syukur kalau ada orang nak layan karenah i, manja. 

Jadi, kalau you all ada masa lapang, nanti time solat itu selitkan doa untuk i (baca: Semoga NURAIN AFIQAH dapat menjalani kehidupan yang mendatang dengan redha Allah dan sentiasa diberkati) AMEEN.


#jangan lupa wish i every 1stSEPTEMBER for my anniversary,


 YOUR BEAUTIFUL LADY

Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Monday, August 15, 2016

REZEKI SAYA

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


Ruang menunggu tingkat enam.

"Ehh, Nurain awak buat apa dekat sini?"

"Saya datang nak amek offer letter dan nego salary"

"Awak kerja sini, ingatkan awak dekat Damansara"

"Ehh, takdelah"

"Nak pulak awak kerja sini kan"

-Senyum-

"Dah rezeki saya"



So far, everything going smooth. Tapi still takut takut sebab sorang sorang. Perasaan nebes dan takut itu ada lagi. Apapun, still bangga sebab ada jugak yang ingat nama Nurain, kau hado. 

YOUR BEAUTIFUL PERSON
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, August 5, 2016

MISS YOU

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

Mimpi maksu, ehh salah, arwah maksu. I miss her so damm much. Al-Fatihah

I dont have any idea, what hints she want to give. Tapi maksu nampak cantik, sumpah tak tipu, sebab orang pandang maksud atas bawah atas bawah, end up with heavy crying.

Miss you, Al- Fatihah

SINCERLY
YOUR BEAUTIFUL ANAK BUAH
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, August 2, 2016

NO MORE DRAMA KOREA

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words



Just now, i got phone call from hosp which i had iv last week.

"Nurain, saya nak buat offer letter, bila awak boleh masuk kerja?"

"HAAH? Ermm, jap, lepas saya dapat rumah sewa" (Still confuse)

"1 september, isnt okay?"

"Okay je"

"Okay, terima kasih"


Okay, jap. Still confuse. Jadi, kiranya dah dapat kerja lah nie? Hahahaha, walaupun rasa macam, ntah lahhh, tak tau nak cakap macam mana.

By the way, alhamdulillah. No more marathon drama korea.


Ampersands & angle brackets need to be encoded.
 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei