Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Saturday, July 30, 2016

IV short as INTERVIEW

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words


Sebenarnya, haritu KPJ******* tepon untuk datang iv, tapi phone rosak, jadi orang tu tepon phone abah, biasalah, apapa info diri memang letak number phone abah (incase tak dengar phone sendiri berbunyi dalam bag, i girlgirl tau)

Jadi, bila ada information pass by mouth, memang tak amek serius (senang cerita tak lekat dalam otak)Tarikh dan hari untuk iv memang ingat, just lupa pukul berapa, tapi tahu sesi pagilah. 

Waktu hari kejadian, mak abah takde, so like usual, my makteh-sayang-forever yang tolong drop by kan. Diulangi, drop by, takde siapa pun tunggu. Feeling masa itu sangat nebes, nebes yang sumpah tak tipu. 

Rushing punya rushing, rupanya ada tiga orang je candidates. Lagi tiga tak datang. Before masuk bilik iv, kena amek exam dulu. You know ada soalan calculation yang tak suka.

Dua orang je penemuduga, seorang DCNO, sorang lagi from TM, sorang lagi penyibuk tukang tulis, and me like usual, floles dengan baju kurung bunga comel comel.


"Please introduce yourself"

"You from S********, so why you apply job at here"

"You know long list another SRN request to transfer to your place"

"Which department you want to work?"

"ICU? How to handle one patient collapsed, without pulse, without breathing. You already SRN, what your role?"

"How to annouce code blue?

"What about placenta previa"

"bla bla bla bla"


Itu baru few question DCNO tanya, tak boleh blah. Rasa macam nak hentak kepala dekat dinding. A week before, tak study sebab dekat youtube ada webtoon drama korea yang terbaru W-TW. A day before, baru practice buat calculation drug peads, adult and IV. Terkangkang gak laaa, buat latihan without my sifu hudahasni Agak terhegeh hegeh jugaklah, sebab kalau masuk bab mathematics or any numbers, memang failed memanjang. Tapi nasib lah sedar diri, study last minutes.

Kesimpulannya, tak nak bagi harapan, kalau ada rezeki, adalah kerja. Sebab, i demand gaji tinggi. huahuahua. 

Tapi agak frust lah, sebab takde siapa teman pergi iv. Nanti kalau dah ada bf, kalau pergi beli sneakers baru pun nak minta teman, (balas dendam) hahahaha. Sebab ada sorang candidate itu, pergi iv dengan ada ramai orang datang teman, serius jelouse. 

I datang iv, sensorang je, pakai baju kurung bunga comel comel je, tudung bawal hijau pin atas je, pakai baby shoes kaler ijau (sebab mak tak kasi pergi iv pakai sneakers lawa), dengan bag galas pergi kelas je. Orang lain siap eyeliner, lipstik, eyeshadow n amende jedah tah dekat muka diorang. 

Tapi takpe, mak abah kirim doa dari jauh. Kau hado?




Your Beautiful Person
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, July 26, 2016

Paper Hearts by Tori Kelly

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

salam sayang

Just want to share my currently favourite songs by Tori Kelly tittle is PAPER HEARTS. Jadi kalau nak dengar, just click at sidebar. 

Mula dengar bila my bias, Jungkook from BTS buat cover lagu ini, sedap. Then terus search dekat youtube, rupanya perempuan yang nyanyi, not bad, sedap.

Nanti hafal, kita nyanyi sama sama.

Remember the way you made me feel
Such young love but
Something in me knew that it was real
Frozen in my head

Pictures I’m living through for now
Trying to remember all the good times
Our life was cutting through so loud
Memories are playing in my dull mind
I hate this part paper hearts
And I’ll hold a piece of yours
Don’t think I would just forget about it
Hoping that you won’t forget about it

Everything is gray under these skies
Wear mascara
Hiding every cloud under a smile
When there’s cameras
And I just can’t reach out to tell you
That I always wonder what you’re up to

Pictures I’m living through for now
Trying to remember all the good times
Our life was cutting through so loud
Memories are playing in my dull mind
I hate this part paper hearts
And I’ll hold a piece of yours
Don’t think I would just forget about it
Hoping that you won’t forget

I live through pictures as if I was right there by your side
But you’ll be good without me and if I could just give it some time
I’ll be alright

Goodbye love you flew right by

Pictures I’m living through for now
Trying to remember all the good times
Our life was cutting through so loud
Memories are playing in my dull mind
I hate this part paper hearts
And I’ll hold a piece of yours
Don’t think I would just forget about it
Hoping that you won’t forget

Your Beautiful Person
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

DUNIA LEPAS BELAJAR

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

dengan nama Allah yang maha pengasih lag maha penyayang

salam sayang 

Sebelum mula menulis, nak cari lagu best kat youtube jap. (Avril Lavigne - Innocence. Acoustic Ver) okay, listening.

Okay, nak cerita pasal kehidupan selepas habis belajar. Sejujurnya, masa belajar berhempas pulas tiga tahun lepas, nak sangat masa cepat berjalan sebab nak habis belajar. Sebab? Letih menghadap lecturer yang tak habis habis bebel, batchmates yang suka gaduh, handouts yang tak faham faham even lect pagi petang. Tapi, sekarang (dah habis belajar) sangat rindukan suasana kolej, hospital dan terutama sekali rindu masa lepak dengan kawan kawan rapat (IDC VS Piranha)

Tarikh LJM (15June2016, tak ingat berapa Ramadan) Jadi 15 Ogos nanti genap dua bulan menganggur. 

Masa lepas habis LJM harituh memang tak rasa bosan sebab sibuk buat kuih raya, kemas rumah, jalan jalan cari baju raya, masak rendang etc. Then now, bila dah berbelas Syawal, memang dah mula bosan, ehh tak bosan lagi sebab tengah gila marathon drama Korea, siap boleh ulang ulang mana scene yang best. 

Tapi, bila dah mula bosan tengok korea, rasa macam depression sebab duduk bila dari subuh sampai subuh esok, keluar bilik sebab nak solat, makan, PU, BO or bila mak dah mula nak bebel 'kenapa anak dara dekat dalam rumah ini pemalas, bla bla bla'

Bila scroll ig, twitter, whatsapps group, semua orang sebab bercerita pasal iv (interview kerja) ada yang dah mula kerja, ada yang tengah cari kain nak buat uniform, ada yang tengah sibuk cari rumah sewa paling murah, ada yang tanya soalan cepumas yang biasa kena tanya masa iv. Masa tu baru terasa something, you know, ada satu perasaan yang kau rasa bila semua kawan kawan kau dah mula menjalani kehidupan bekerja dan kau hanya duduk rumah ulang marathon drama korea. Yes, perasaan cemburu, bukan dengki sebab rezeki masing masing.

Jap, lupa nak berkongsi berita gembira, I AM PASSED FOR MY NURSING BOARD MALAYSIA (Lulus LJM), benda penting pun terlupa, tulahh NURAIN dan clumsy berpisah tiada,

#dengar (When Youre Gone -Solo Guitar Acoustic Ver)

Sebenarnya, a day after annoucement keputusan LJM, i got offer from Columbia Hosp area ******. Gaji, lumayan. Elaun pun banyak ikut shift. Bonus pun okay. Tapi uniform tak seronok macam gaji yang ditawarkan. Uniform, short sleeves. Kesimpulanya, i rejected their offered. Lepas tolak tawaran kerja baru cerita dengan mak. Menyesal? Hahaha, tak nak jawab.

Alhamdulillah, kawan kawan rapat semua dah ada kerja, KPJ Tawakal, KPJ Ampang Puteri, KPJ Puteri. Then, I am the one yang still struggle cari kerja. I just try my lucky at KPJ ******** and KPJ ******. Hope one of them lekat, ameen. Nanti bila dah dapat offer letter, i will continue writing in my blog okay, promise.

#dengar (Complicated - Solo Guitar Acoustic Ver.)

Within a month plus tanam anggur dekat rumah, serius bosan. Rumah is not my world, memasak, mengemas dan seangkatan dengannya not my passionate. Surrender, tapi kalau sesekali itu bolehlah, tapi bila dah hari hari mengadap, memang taklah. 

Kenapa tak kerja sambilan? Answer : Nak spent time masa dengan keluarga dengan family (isnt klise my answer) hahaha. Sebenarnya, nak jugak menimba pengalaman bekerja sambilan, tapi takde sesiapa nak hantar ambil jadi driver, lagi pun nanti bila dah mula kerja, memang jarang balik jumpa mak abah (ala macam borak dengan mak abah kat rumah pulakkk) Jadi, waktu macam ini lah boleh meluangkan masa bersama, even tak borak sangat terutama dengan abah, tapi nampak muka pun jadilah kan.

Kesimpulanya, berat badan dah naik, pipi dah macam pau, lengan dah nak sama macam ipah, muscle kat kaki dah loose sebab dah lama tak berdiri lama lama, muscle lengan pun sama loose sebab dah lama tak tukar cadar patient and paling penting otak dah tak berapa nak pick up dengan medical term sebab hari hari asyik dengan hangul languange. araasoo, etc. 

Jadi, doakan baik baik untuk masa depan seorang NURAIN AFIQAH BINTI ZOLKEFLI. Lepas solat, jangan lupa masukkan nama saya dalam doa awak, ciaciacia



Your Beautiful Person

Ampersands & angle brackets need to be encoded.
 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei