Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, December 31, 2009

2010

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
salam...
hye,,

lama kn sye x update cer kat sini..

x sampai seminggu nk sek kn..

sedih lak rase nyer..

coz nk tinggalkn
~tenet
~tv
~radio
~handset

ye ar..

3 ary bulan ney kene lapor diri

kat ostel..

jadi pelajar aspuri sgb balek..

hehehehe...

kene jadi 3k yng beak ae ain* tepuk bahu anda

k ar.. jgn merapu bebnyak..

ekceli nk cer pasal azam taon baru..

~azam~azam~
..nk kurang kn tgk cer korea
..x nk tdo dlm klaz
..x dgr ckgu bebel agy
..x dgr mak ckp" macamn ney ke ank dara. pemalas"
..subuh.zohor.asar.magrib.isyak complete
..kurang kn ketawa banyakn serius
..khatam al-quran
..kuruskn badan. turun 10 kg
..tumpukn 100% dlm klaz
..bgn cepat
..x gumpat
..mahirkn 8 subjek.. aim 8a
..nk baek nagn sume kawan2
..kurangkn marah owg laen
..jgn cengeng.. tabah kn aty
..jgn bg mak kecik aty
..jgn bg cikgu kecik aty ngan perangai sye
..take care 4 our self
..jadi pemain back yang terbaek tok hoki
..jadi anak mitahli
..khatam kn lari 10 padang
..sangka baek
..percayakn diri sendiri
..selalu kate boleh.. i can do it
..hiraukn ckp owg laen
..plus pahala
..upload usaha
..delete kn dosa
..Luv iLmu
.. kapeL ngan buku
..Chenta pada yang esa
..musuh pada ..+.....+.....+.............
..anti kapEL
..aim 8a amin



selamt tinggal 2009 ..
2009 meninggalkn perkara yang positif n negatif
2009 mempunyai kenengan yang baek n kurang baek
2009 mengajar sye erti persahabatan.. susah nk menilai permata.. kalo salh kita menilai maka kaca yang kita ambil kn kn
2009 mengajar sye erti masa.. masa ibarat masa.. kita kene kejar masa bkn masa mengajar kita..ingat
2009 maengajar sye erti kegagalan.. so.. kalo kita gagal x bermakna. kita kene bangkit semula tok mengejar kejayaan

assalamualaikum 2010..
harapn.. sye
2010 harap ade perkara yang baek
2010 harap ade kenangan baek
2010 harap dapat memperbaiki diri ku. hijrah
2010 harap aq dapt belajar besungguh.. berperang tok aim pada 8a hehehehe
2010 harap mengajar sye erti islamic.. islam bikan hanya si ic
2010 harap mengajar sye menjadi muslimah yang menuruti perintah allah s.w.t.. love islam
2010 tahun yang dapat memberi something pengalamn yang x spt sye lupakn
harap 2010 tahun yang bermakna bagi saya.. amin...

.......................................

ok kita dh ade azam baru kn..

ok jom cer pasal sek

sye dpt klaz k6

dpd k7

so ade 7 klaz semua nyer

sye klaz k6

x bermakne student dlm klaz tu sume nyer kurang pandai..

kalo kita usaha lebih.. 8a akan menjadi realiti..

so sye cakp ngan diri sye..

taon ney jgn memain..

sebaliknyer memperbanyak kn belajar..

100% tumpu dlm klaz

jadi murid yang senyap..

jgn ckp banyak ..

luv pada ilmu

n kapel nagn buku je

so..

kalo sape contant jadi kapel.. reject terus..

k6...

kluster 6

insyaallah sye akn jadi salah seorang pelajar yang menyumbang 8a pada sek

ingat pengetua

sye..

cam muka saye

aw

...

sye stu klaz nagn nani

klazmate aq

dr fom 1 unti sklang

kita bersama..

together

hehe

but not les

hehehe..

kita orang berdua kene belajar sungguh2

...

jadi pelajar yang berwibawa..

hehe

ayat nk skema

huahua..

k ar

kalo korang nk kenal sape nani kat bawah ney

sye ade letak pic dier..

dier kwn sye yang paling comel n baek..*ekceli sahabat

sahabat up sikit dr kawan

saye pasti n confirm

azam dier pada taon ney ialah

nk tinggi dri taon lepaz

harap2 nani tinggi

amin...


pic yang di snap oleh poison ivy



kecomeln nani terserlah apebila senyum

luv pade ilmu kapel nagn buku chenta pada yang esa musuh pade???
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, December 23, 2009

:..New Year Giveaway..:

by aiENFiEyQa
feeling 
2 just drop their words
contest agy..



Syarat-syarat ;

1 : Tulis entry tajuk '' New Year Giveaway ''.
::dh tulis dh::


2. Dalam entry kene ada gambar (banner) "New Year Giveaway". Pastikan banner ada di sidebar anda. Link ke2nye ke http://lavender4all.blogspot.com/
::dh letak..::

3 : Jadi follower & add link blog ini dalam blog list anda.
::dh follow pown::

4 : Setelah siap entry anda, sila tinggalkan URL-link-giveaway-anda di ruang comment entry ini sebagai tanda anda menyertai contest ini.
::ok::

5. Entry perlulah sticky mood sehingga 31 December 2009

6. Tarikh tutup : 31 December 2009.

7. Hadiah merupakan sebuah "Wine Bottle Umbrella".
::part ney yang saye suke::

8. Pemenang dipilih secara rawak. Tidak layak bagi yang tidak memenuhi syarat.
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

CONTEST : SCRIBBLE'S SONG!

by aiENFiEyQa
feeling 
2 just drop their words
salam..

kali ney contest yang saye masuk x perlu meng upload pic

itu yang sye suke bangat*bce dlm loghat idon ya bu..

kali ney contest about choose the song

song

song i like

dh ar sye suke nyanyi

hehehe

jom tgk contest ney perlukn ape??
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Contest ni diadakan bagi mencari lagu baru untuk blog ini! ::i mean http://scribbleswithstyle.blogspot.com/::

Lagi pun dulu dah pernah janji nak buat kuiz yang ade hadiah kan...
3 pemenang akan di pilih.
dan 3 juri khas dilantik supaya tak bias k!

Tarikh tutup : 31 Disember 2009:: lame agy*lame kew??::



Syarat-syarat :

1. Letak banner kat atas dengan link blog ini.
::sye letak banner kat belah kanan aw..::

2. Pilih mana-mana lagu dan nyatakan penyanyi sekali.
Contohnya : Stars are blind by Paris Hilton.
::pilih lagu part ney yang best::

3. Nyatakan sebab lagu ni sesuai untuk blog Scribbles with Style.
Contohnya : Lagu ni sesuai sebab blog ni gedik macam Paris Hilton gak. Sume pon nak warna pink je.
::ok sye akan bg sbb yang panjang berjela*bace n wat muke comel::


4.Lengkapkan : Scribbleswithstyle best/tidak best kerana....
::i will lakukan::

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
first of all

sye pilih lagu yang bertajuk ALWAYS BE MINE
yang di nyanyikan oleh F.T ISLAND dari korea

sebab-sebab???


sye rase lagu ney sasuai untuk blog kamo kerana nada lagu ini tidak lah rancak n tidak lah slow but sedap telinga mendengar. walaupon dinyanyikn oleh artis dari korea tapi lagu ini 100% dalam bahsa inggeris.. lagu ini mempunyai maksud yang tersirat n tersurat.. bg saye kalo sye menghadapi tekanan or wat ever yang wat sye bengang lgu ini dpt memberi kelegaan kpd sye.. kalo tyme nk cari ilham or nk wat karangan bm sye akan dengar lagu ini.. walupown blog kamo berlatar belakngkn pink.. lgu ini amat sesuai kerana pink n lagu yang bernada lembut sye rase tiada masalah nye.. n before choose this song.. dengar dulu kat youtube..ingat ::always be mine by f.t island..


bagi sye
Scribbleswithstyle best walaupon sye baru mengenali kamo(tuan punya blog) sye rase blog kamo best. sye tidak mempunyai masa yang lapang untuk membace kesemua entri blog kamo..tapi dilihat dari tajuk blog kamo.. yang bagi saye amat lucu.. sye rase kamo punya blog amat menarik perhatian para blogger sbb kita dapat lihat dari award yang diterima oleh kamo.. kamo dapat banyak award.. dan kamo ber"blog"in dari tahun 2007 until sekarang.. so kesimpuln nyer kamo pnya blog best bg sye..
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

D`BOMB PHOTO CONTEST!!

by aiENFiEyQa
feeling 
2 just drop their words
salam
...

hehe.. sye masok contest agy...

x tau ney contest yang keberapa??

saye pergi menjengah blog

"its time for talk"

tuan empunya blog kate

dia first tyme way contest..

name sye ngan tuan empunya blog pown nk dekat sama*ekceli sama ::ain::

saye apa agy balek2 entri tu n tgk syart2 nye

jom tengok

* Kowang mesti ada blog.. tak kire la hosting sendri or pe2.. n pastikan anda
rakyat Malaysia yang duduk di malaysia.. hehe * adiah kowang safety ckit n cepat sampai..lagi pun mahal bayar duit pos.. hehehe
::sye ade blog n mmg ddk kat malaysia*ekceli tgh duduk kat kerusi::

* Amek link I n add kat dashboard kowang.. *ni untuk kowang senang tengok update contest ni t.. lepas contest I ni abez,nak buang link i pun xpe..i phm..
::dh link kat dashboard::

* Sila copy banner kat atas tu dulu, letak kat bahgian mana2 dalam blog kowang.. yang mudah i tengok..npasang kan link blog I ni ok..*dah abez contest, kowang nak buang banner tu pun xpe.. =) i phm
::dh letak.. kalo nk tgk ... suruh bebola mat anda menuju ke arah kanan.. nampak x?? kalo x nampak sah lagi 2,3 jumaat agy ney::

* Buat satu posting sticky mode untuk contest ni..kat situ letak photo D`bomb kowang n penuh kan ayat ni..
::syarat ney sye kurnag paham.. tapi wat gak x tau btok kew x.. bak kate mak belasah jer::

SAYA RASA PHOTO SAYA PATUT MENANG KERANA…………………………..

(wat la bpe words pun, asal kan 3 baris penuh dengan ayat untuk photo kowang tu..)
::done::

* Lagi 1, bagi tahu I kowang dapat tahu contest ni dari sape n link kan blog dowang..
:: kalo dapt tau dr tuan empunya contest camne?? letak ar gak::

SAYA TAHU CONTEST NI DARI... * ni sebab, aien nak setiap owang yang join contest aien adalah promoter contest aien.. de hadiah misteri untuk kowang yang tergoda n menjoin contest ni dari blog kowang.. hehe
::alamak sye dh tergoda ar ngan contest ney?? nm wat camne??*bce nagn nada suara yang terkejut plus ala2 gedik cam tu::


* email kan link blog entry contest ni kat pinkshoes_yura@yahoo.com.. *utk mengelakkan terlpas pandang.. tq
::i will do it::


* Dah siap semua,sila tinggal kan link kowang kat cni ok.. tq!..
::yes mam::

Tarikh tamat : belom ditetapkan.. maybe amek masa 2 or sebulan lebih.. terpulang pada penyertaan..
::pape pown dh antar contest ney..so sape nk join ade mase agy::

Hadiah??? Hadiah mengikut jantina..i cari 3 owg pemenang untuk D`BOMB PHOTO CONTEST.
::ikut jantina.. sye kepelikan*bce ngan nada blur::


N sowang hadiah misteri untuk promoter contest ni.
::ok::



ney pic yang di choose oleh sye




SAYA RASA PHOTO SAYA PATUT MENANG KERANA mata saye yang asli lagi bundar dapat menarik para bapak-bapak bayi n golongan bayi-bayi lelaki so kalo bayi-bayi lelaki yang menagis mata saya dapat menolong mengurangkan tangisan bay lelaki.. perhatian kepada bayi lelaki shaja not for the baby girls.. sye juga memakai tudung bawal yang bertahtahkn batu permata palsu yang nampak asli.. yang dapat mengaburi pemandangan para peragut-peragut permata asli..tudung bawal yang dipakai tanpa dipin itu dihadiahi oleh mak kesayangan saye.. bju blouse yang berwarna oren pulak dapat menarik perhatian para muslimah yang mengilai kaler oren.. walaupown bju ini tidak bergosak tapi amat selesa dipakai didalam rumah sahaja.. sye juga mempunyai idung yang tidak seberapa nk mancung atau lebih dikenali sebagai idung "kemek" yang kalo di snap oleh mane2 kamera idung sye akan berkilau-kilauan.. idung saye dapat menambat hati para2 juru kemera yang profesional.. muka saye yang berkulit kuning langsat pula dapt menarik minat mane produk kulit seperti safi balqis atau pown sebagai nyer untuk menjadi duta produk tersebut..

:::::::::::::::::::::::::::::::::

SAYA TAHU CONTEST NI DARI http://itstimefortalk.blogspot.com a.k.a AnNurain Bt Abu
thnks coz wat contest ney.*
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, December 22, 2009

sEmanGat baRu.... yeaH

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
yeah...

salam..

ary ney x tau nape..

cam nk something yang new..

ary ney pas subuh x tido*bangga

straight tolong mak kat dapur masak nasi goreng*ekceli tolong kaco je

biasa ar semalm kn dah buat something yg tut tut

hehehe.. ada ar

something yang secret

....

lupe kn pasal tadi..

ok nk cer pasal ary lak

entag ar tetiba terajin bangun subuh lak

biasa nyer terlepas

n qadar je


hehehe..

tapi ary ney

entah ar???

ary ney

jam

8:45 pagi until kul 9 lebih jam ar ar gak

study,,

btol nape x caye..

lagipown study pepagi ok kn

pastu continue balik

petang nnti

n mlm pon study gak

but lepas cerita boys over flower

cam ne

terkejut x??

ekceli tuan empunya diri pown agak

terkejut dengan perubanhn yang dibuat

maybe

pasl maah hijrah

tahun baru bagi uamt islam..

yang membuatkan

sye insaf*harap2 niat ney diteruskn until bebila je

n

lupe lak nk cer

lagi stu perubahan

pas solat fardu

sye bace al-quran

heheh...

x ar rase cam tenang je

kalo x caye try buat*ekceli kita mmg wajib pown buat cam2

sye harap kepada yang membace entri ney don't

forget doakn sye

supaya berterusan perubahan yang dilakukan oleh saye..

aminn..

ok

until sini je

sye me"type"an

nk gi study

heheh..

agak kelakar n skema lak ayat tuh..

salam..
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Monday, December 21, 2009

saye dh jatuh cinta pada card yang comel2

by aiENFiEyQa
feeling 
3 just drop their words
salam..

saye ney sorang yang terlalu memilih..

so saye hanya view blog

yang mempunyai nama yang best sje

so sape yang nk sye view blog korang sume

nnti letak title yang best2 ok..

tadi sye gi jenguk blog yang tittle di

"DUNIAKU INDAH KERANA ADA KAMU"

nice name mesti ade maksud yang tersirat

mmm... sye pown gi ar tgk

ade contest rupe nyer..

tapi yang paling best sekali..

tuan empunya blog ney

reti buat something yang unik..

ala ala art cam tu ar

nk tgk x dier punyer hasil..

ini sume pic yang sye copy..

sume comel2 belaka..

n the tema dia "LOVE"

walaupown sye ney agak janggal

menyebut love..

tapi saye dh jatuh hati pada card

yang comel2..

isyk.. geram giler tgk bende comel2

rupa nyer tuan empunya blog ney..

menjual hasil tangan beliau,,

rase nyer sye nk beli..

tapi x reti nk beli..

ye ar anto duit

gune pos.. cam 2 ar

x ade pengalam agy

lagi pown nk bukak sek dh..

takut x sempat terima..

biasa ar tuan empunya blog pown

penutut u

n sye bdk ostel..

hehehe..

jom tgk hasil yang comel lagi cute plus mengeram kn aty sye tgk card ney


~love

kaler purple.. my sis kaler..


~love

2 birds melambangkn 2 hati


~love



~love..

lum siap.. tapi still comel




~tie


ney sesuai bg pakwe.. tapi pastikn diri anda sudh ade pakwe.. heheh



~ini hadiah 4 contest ney.. sye cuba nasib je

ini pulak adiah 4 contest dia..
sye pown cube nasib gak..
so sye buat entri pasal ney

barang yang comel..

dalam banyak2 card sye suke yang tie.. 2 comel kn

ekceli sye x minat love love..

card yang pic tie 2 sesuai nk bg pade my bro n little bro..

comel kn colorful gitu.. hehehe

kalo kamo semua nk tgk dngan lebih dekat

kamo pergi kat

http://nasuha-chua.blogspot.com/

sume ade..

selamt meng"view" blog

hehehe
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

contest jom klik shawls@ayucinta

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
ini ar pic yang dipilih oleh saya JOM KITA KLIK BLOGSHOP Shawls@AYUCINTA.




sye x pakai shawls tapi tudunh bawal je..
x tau nak ketagorikn pic ney sebagai comel atau terkejut so?? pilih sendiri
heheh..

salah stu syaratnyer : slogan

shawls@AYUCINTA yang cantik dan serba berwarna-warni dapat memberikan kelaianan kepada si pemakai dan dapat menonjolkan ciri-ciri muslimah ianya sesuai dengan slogan murah.menarik.menawanJOM KITA KLIK KAT BLOGSHOP Shawls@CINTA http://shawlsayucinta@blogspot.com









Ampersands & angle brackets need to be encoded.

aku & ??

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
contest aku dan...

aku dan ngewt..
nape saye pilih pic ney??
nape ek??
sbb ngewt ney buah hati pengarang jantung saya...
kalo dak ngewt ney xde.. satu ary idup kat sek cam 1 dekad
ngewt atau nama sebenarnya
noor liana bt mahmood
nama sedap tapi panggil ngewt..
di buah hati saya.. tapi saya bukan les ok.. saya straight.. normal
dia ney best fwen saya.. kalo ade probls n bende yang appy terjadi kat
diri saya diar ar.. orang first yang tau.. kita orang ade minat yang same
iaitu fans nom one band korea..
kita orang minat wonder girls, suju, big bang, shinee, ss501, kara, 2ne1
ape agy.. sumer terpahat dlm pale otak kita orang..
nape nama dia ngewt??
ngewt??
ekceli kita orang panggil dia sengewt..
tapi too long bak kate owg putih..
kita short kn sikit jadi ngewt..
dia selalu tido dlm klaz bi
ekceli hampir semua subjek dia x pernah mis tido..
dia tido kat atas meje.. biasa ar tu bg pelajr yang tido 2 3 pagi
meja ibart katil yang empuk
dia tido atas meja dn kepala dia senget..
cam2 ar sejarah nama dia..
pic ney di snap oleh
aliah hanis.. my fellow fren..
tyme ney sambutan ary raye kat sek
so.. pic ney telah di edit n
ini ar hasil nyer,,,
look down hihihi..




heheh..

salam..

hehe..

ary ney ary yang sungguh bosan

n

ary ney saye menerjah beberapa blog
n
terjumpe satu contest yanh menarik
aty saya tuk masuk contest tersebut..

tajuk contest tu..

aku dan ...

saye rase nk tukar je tajuk nyer

saye dan ...

amacam..

mesti kene ngan tuan punya contest ney

heheh.. just kidding

okey..

nk pilih pic mane ye..

jom tgk kn pendrive..

pilih n pilih..

tertarik kat pic

tyme raye kat sek

pic saye n ngewt..

nk join contest ney??

cara nyer bergini ya teman2 kuh

kamo pergi ke

blog

http://vrdesign87.blogspot.com

n ikut ar syarat2 nyer

cam 2 ar saya buat...

hehehe..
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Sunday, December 20, 2009

black & white photography contest

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
ney la pic yg sye pilih

ok
x??
saya pown x tau. pape pown sye masuk contest ney pown sesuka sesuki je


..........

hehehe..

first tyme sye masuk contest ney
biasa ar boring2 tyme holiday ney
baik wat keje yg berfaedah..

yola,,
kalo duk umah pown
cam biasa makan , tido
makan , tido

so ary ney lain ciket
ary ney sye memilih tuk masuk contest ney

heheh..

contestney nk pic blac n white
sye gi kat pendrive
nk pilih pic yang ok..

pilih punya pilih

sye take this pic


ONE BLAC & WHITE PIC

penganjur:http://thecamerajunkie.blogspot.com
duedate :25.12.09
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Saturday, December 19, 2009

SEKADAR PERINGATAN PADA DIRI SAYA ANDA SEMUA.

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
"Aku cintakan padamu!, jangan tinggalkan ku!"..."I love u sooo much honey"... "Saya tak boleh hidup tanpa awak!"..."Saya sanggup mati untuk mendapatkanmu"​​.​​.​​.​​"​​Saya sanggup lakukan apa sahaja untukmu"​​.​​.​​.​​"​​Jangan lukakan hati I, I tak tahu kat mana tempat nak mengadu kalau takde u"..


Itulah antara kata-kata yang indah yang selalu diungkapkan oleh wanita kepada teman lelaki mereka. Seolah-olah teman mereka yang menciptakan dan meniupkan roh ke dalam jiwa mereka. Kata-kata ini boleh menyebabkan menjadi syirik kepada Allah Azza Wajalla yang telah menciptakan manusia dan seluruh alam ini. Nauzubillah.


Mereka bertudung. Mereka berkalimah syahadah. Mereka mengaku Muslimah. Tetapi hakikatnya mereka adalah pendusta!. Adakah seseorang itu disebutkan Muslim yang baik hanya selepas ianya berkalimah syahadah mengaku 'tiada Tuhan melainkan Allah, Muhammad itu pesuruh Allah' tetapi tidak melaksanakan apa yang diperintahkan oleh Allah dan Rasulnya?.


Siang malam menghabiskan duit hampir RM 100 sehari hanya nak 'topup' handphone untuk bermesej dengan teman lelaki mereka. Apa yang dimesejkannya?​​.​​ 'U dah makan?"...."U ada kat mana?"...'I miss u sayang"..."U tak tidur lagi ke?..."U ada teman baru ke?"...itulah antara mesej2 mereka. Bayangkan kalau mereka menggunakan duit tersebut untuk di jalan Allah. Print artikel Islam. Pastu potostat banyak2. Then edarkan kepada orang ramai. Subhanallah!. Berapa banyak orang mendapat manfaat daripadanya?. Berapa banyak pula pahala yang mereka dapat?.


Gadis lari daripada rumah mengikut teman lelaki. Bukak je surat khabar. Ha itulah antara tajuk yang best. Tunjuklah gambar ibu bapa dengan muka sedihnya merayu "pulanglah anakku..mak masih sayang padamu..kenapa buat mak macam ni"?. Tak reti bersyukur!. Derhaka!. Itu sahaja perkataan yang sesuai untuk manusia sebigini. Bayangkan hanya baru mengenali seorang lelaki yang tak sampai seminggu boleh terus hanyut dan mengenepikan ibu bapa mereka yang telah membela mereka berbelas tahun?. Cubalah refresh balik bagaimana Ibumu betapa seksanya selama 9 bulan mengandungkanmu..​,​​ membawamu ke sana sini. Ayahmu pula tak henti2 keluar ke sana sini mencari rezeki untuk menyara kehidupanmu. Akhirnya apa yang mereka dapat?. Mereka hanya dibalas najis. Bahkan ada diantara mereka membalas jasa ibu bapa mereka dengan 'mengandung anak haram'​​.​​.​​.​​petuiih.​​ Tidak ada rasa malukah kamu?. Di mana lelaki kamu yang selalu bersamamu?. Dah lari dah?. Ala ciannye.


"Nah!. Ambillah tubuhku!. Ini untuk u sayang. U mintak apa saja I akan kasi. Tapi please dont leave me honey"..wah best!. Terus lah teman lelakinya melahab dan meratah tubuh teman wanitanya. Yummy sedap betul!. Esok abang nak lagi boleh?. "No problem dear. Asalkan U tak cari wanita lain. I sanggup". Wah!. Tersenyum luaslah teman lelakinya!. Best ni. Ada can. Beraksilah pasangan tersebut dengan aksi yang penuh dengan kasih sayang syaitan. Ada yang beraksi dengan bertudung tanpa pakaian. Ada yang beraksi telanjang. Ada yang beraksi kat taman-taman. Ada yang beraksi kat depan masjid!. Wah happy betul pasangan ni. Siap rakam-rakam guna phone untuk buat kenangan. 2-3 minggu selepas itu. Si awek call teman lelakinya. 'Abang!. I ngandung ni!. Mcm mana ni?. U kenelah jadi suami I. U kena tanggungjawab!​​.​​ U kena ingat janji U dulu!."..Si teman lelaki "​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​.​​"​​.​​ Kenapa u tak jawab honey?. Tanya si awek. Apa yang dijawab si teman lelaki? "​​.​​.​​.​​.​​.​​Tut.​​.​​.​​.​​Tut.​​.​​.​​.​​Tut.​​.​​.​​"​​.​​.​​ Handphone ditutupkan!. Bukan main terkejut si awek!. Call lagi si teman lelaki. Kali ni dia angkat. Tapi suara orang perempuan. Kata perempuan tersebut "..Please try later..". Jeng jeng jeng!​​!​​!​​.​​.​​.​​hampa nak buat apa time tu?. Nangis air mata darah?. Sudah tidak berguna. 4 Bulan selepas itu. Ambik kau. Perut sikit punya besar. Mak ayah ingat anak dah jadi gemuk sebab makan banyak. Selama ni badan kecik je. Oh! rupa2nya dia mengandung!. "Keluar kau dari rumah ni!. Kau bukan anak aku!. Aku tak pernah ada anak kotor macam kau!."..Maka keluarlah wanita tersebut dengan penuh hina dan kesedihan yang tidak terhingga. Ke mana nak pergi?. Oklah rumah kawan. "Eh asal awak gemuk semacam ni?. Kenapa awak nangis ni?. Ada problem"?. Tanya si kawan. Dia menjawab. "I baru kena halau dari rumah. Actually I hamil anak bf I. Tapi dia dah lari.​​"​​.​​.​​.​​Betapa terkejutnya si kawan. "Eh pergilah kau dari sini!. Aku tak pernah ada kawan yang perangai buruk macam kau ni!." Kedegang bunyi pintu ditutup. Apa kes?. Ha nangislah kat situ. Ibu bapa dah halau. Sekarang ni kawan dah halau. Ingatkan nak pergi cari Allah. Pergi masuk masjid ambik wudhuk pi sembah Allah. Sampai masa yang cukup. Anak yang dikandungnya pun keluar. Oh!. Ingatkan nak peluk cium anak tu dengan penuh kasih sayang!. Dia pergi tikam anak tu!. Dia cuba sumbat dalam lubang tandas!. Tak boleh juga. Dia buang dalam tong sampah. Dia biarkan anaknya dirobek2 anjing!. Celakalah kau perempuan!. Dahlah berzina, kemudian membunuh pula?!. Last2. Hidup dah tertekan. Maka dia ambil keputusan naik atas bangunan paling tinggi. Kemudian menjadi ala-ala superman. Nak buat apa?. OH TIDAK!!. DIA BUNUH DIRI!. Maka melayanglah wanita itu menghempas ke tanah. Terburai isi perut, otak dan segala2nya. Maka tamatlah riwayat hidup wanita itu yang pastinya akan mendapat azab Allah di akhirat. Ingat sudah selesai selepas membunuh diri?. No way!. U tunggu azab Allah!. AZAB YANG PEDIH DAN SEPEDIH2NYA!​​!​​!​​.​​.​​.​​SAKIT!​​.​​


Sedarlah wanita. Kenapa kamu sanggup menangis hanya disebabkan manusia?. Kenapa kamu sanggup membuatkan fikiranmu pening hanya kerana memikirkan teman lelaki mu?. Kenapa kamu sanggup mengenepikan Syurga hanya untuk Neraka?. Kenapa kamu sanggup tinggalkan pelajaran kamu hanya untuk teman lelaki?. Kerana kamu sanggup menderhakai ibu bapamu hanya kerana ingin mengikut teman lelaki mu?. Nak menyanyangi manusia tidak salah. Bahkan ianya wajib..Nabi bersabda. "Tidak akan diterima keimanan seseorang daripada kalian, sebelum ia mencintai sesama Muslim sebagaimana Ia mencintai dirinya sendiri". Cintailah mereka dengan penuh kasih sayang. Tetapi cinta kepada Allah adalah melebihi segala2nya!. (ARTIKEL NI KHAS OLEH SAYA, THAQIB UNTUK WANITA.)


Wanita!. Ambillah pengajaran atas apa yang berlaku terhadap rakan-rakanmu yang hilang punca hidup. Ambilah pengajaran. Dan berhati2lah.


"Dan apakah Kami tidak memanjangkan umurmu dalam masa yang cukup untuk berfikir bagi orang yang mahu berfikir, dan (apakah tidak) datang kepada kamu pemberi peringatan." (Fathir, 37)


Kenapa bila terjadi sesuatu masalah kamu tidak berhadapan dan melutut di hadapan Allah?. Takut yang Allah tidak menerimu?. Dosamu banyak? Lebih banyak daripada air di lautan?. Wanita!. Allah Maha Pengasih dan Maha Penyayang!. Sekalipun kau syirik kepada Allah, kemudian kamu bertaubat!. Nescaya Allah menerima mu!. TAUBATLAH! KEMBALILAH KEPADA ALLAH!.


Bukti cinta Allah kepadamu!. Dalam sebuah Hadits Qudsi:

"Wahai anak Adam, sesungguhnya jika kamu berdoa kepadaKu dan berharap kepadaKu, necaya Aku mengampuni dosa-dosamu yang telah lalu dan aku tidak peduli. Wahai anak Adam, seandainya dosa-dosamu mencapai awan di langit kemudian kamu meminta ampunan kepadaKu, Nescaya Aku mengampuni dosa-dosamu terdahulu dna Aku tidak peduli. Wahai anak Adam, seandainya kamu datang kepadaKu dengan mebawa dosa-dosa sepenuh bumi kemudian kamu datang kepadaKu dengan tidak menyekutukanKu dengan suatu apapun, maka Aku memberi ampunan kepadamu sebanyak dosa-dosa tersebut."


SUBHANALLAH, ALHAMDULILLAH, ALLAHUAKBAR!.

renuag2 kn lah
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

gi jejaLan ngaN nenek n aunty

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words



comel ark??

ok

abaikan...


ary ney..

demi memenuhi permintaan
my lovely
aunty

kami selaku tuan rumah
my family
aceppt

abah
n
my bro
x de

kita oarang gi
mydin kat mitc

naik van yang dipandu
oleh mak
...

hehehe...

sye cam biasa ar pakai
seluar jeans
n tudung
putih my fav kaler


my aunty kate
kita
pergi window shooping bukan

gi shopping

okey??

kate window shopping

amik kau

sempat aq
dapat
~jam tangan..
walaupown x de jenama tapi
bg membanyak kn koleksi aq
~kit kat
choco ney aq x dpt miss.. dpt gak aq..
~6 btg pen
6 btg je.. tu pown tuk pmr.. mak jgn marah..
~biskut ok
tu pown x pernah miss.. byk choco la kate kn..
~cover hand..
cam biasa kaler putuh n black
blh padn kn ngan aq nyer t-shirt lengan pendek
..

pastu aq suwoh mak drive
gi
astana moda
nk ble ape???

nk ble kain
4
bju ajk

ekceli
sape yg jadi ajk dpt kain free

n then..
aq pown dapat gak

but

salah jahit lorh..

99%

je aq salah kn tailor

tu..
aq geram giler
ar..

~!@#$%^&*()_+

astaga
ape aq menca%t
ney>>

ok abaikan

aq harap
aq
dapat cari kain 2 secepat yg mungkin

abb kat astana moda

x de
mood : sedih

aq x suke
kata
gedung testel
yang terbesar
tapi kain yang corak 2 pown xde

kima~!@k ar

abaikan..

ok
pape pown
aq
nk blah

salam...

p/s : stil menca~!@T
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Friday, December 18, 2009

gara-gara x dapat tgk cerita boys over flower

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
ary ney aq x dapat tgk cerita (bof)
gara2 orang yg aq sayang*dirahsia kn
aq mensirap giler ar..
aq nk marah je owg 2 tapi

x
leh
kalo
marah
dikatakan
kurang
ajar
...

!@#$%^&*
blah ar
naseb baek aq
ade
perasaan hormat kat org tue

hish...
~!@#$%^&*

arghhhh..

nampak aq terlepas
satu episode

~!@#$%^&*()+

okey
ain bertenang
ok

tarik nafas
keluarkan

okey..

nak teng kn diri

jom masuk bilik


ehem..
ehem

nk wat pe



woi..

jgn pk bukan2



masuk bilik

bukak radio

pastu nyanyi

sorang2..

ok..

dh tenang

nnti bukak lappy

bukka

youtube

tgk balek

bof..

...

k
ar
nk
sin out


papai


p/s:sory entri ney agak kemen"carut"an
abaikan..
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Thursday, December 17, 2009

moOd nk g seK..~

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
selepas peristiwa psal
klaz 4
2010..
peristiwa yang wat sye
dlm mood kesedihn
*ekceli sikit je sedih

ary ney
aq mempunyai mood ke sekolah..
hoory,,

ary ney mak n abah dpt gaji
n then..
pada kul 10..
jam tangan aq menunjukkn..

mak suwoh siap sbb nk gi
ble bju sek..

setelah sampai kat kedai nk ble bju..
aq agak terkiln sedikt
nk tau x
kita org ble bju kat ne??
??
??
??
??
kat kawasn perumahn cina
kwsn di rahsia kn

rupa2 nye
kat situ adalah tempat jahit bju
so
kpd korang yg ble baju kat
kamdar..
bee loan..
n
di mana jau..

bju 2 telah dijahit kn tempat sye ble..
walaupon kedai 2 kecik tapi macam2 ade..

senarai kelengkapan persekolahn
yg sye ble setelah puas pusing kat 1 melaka
~tudung 2 helai
~baju 2 helai
~kain satu je
~kasut sepasang.. north star
~stoking a.k.a sarung kaki
~beg.. gune duit gue
~brgnk balek ostel
~sympoo
~shower fom
~pencuci muka
~berus gigi
~sabun basuh
~sabun buku
~nila.. wajib
~downey
~buku rujukn
~sikit biskut

2 je..
k ar
salam


p/s:ain rehat bebyak coz bg penig kepala 2 reda cikit...
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Wednesday, December 16, 2009

pasaL kLaz taOn dpn..

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
sume sedia maklum bahawa seh nyer
taun dpn sekolah sye telah dirombak klaz
so x de agy klaz
k atau rk
*maksud nye kawaln n rancangn khas

tp yang ada ialah k = kluster
so sume ada 7 klaz je..
klaz yg dirombank hanya untuk form 3..
n
sye pada taon dpn ialah vitim pmr 2010..

sye macam remaja yg laen
sye ney x lah pandai n x lah bengap
but tengah2
...

td kwan sye
nama disecret kn

di dpt masuk klaz k4
betapa terror nye dia
rangking dia 95*x silap sye.
but rangking sye bwah sikit*ekceli bawah ar gak
maklum ar fom 2 enjoy je keje kn dh nyesal..
sye btol nyesal sbb maen2 tyme pekse dulu..

so sye tanye ar dia
agak2 sye masok klaz mane.. pastu
dia ckp
maybe ko masuk klaz k5

what???

turun klaz??
mase fom2
sye klaz 2rk3
betapa bangga dan bongkak*x de ar bongkak..

dp masuk klaz ketiga terpandai* x de ar pandai bise2 je

drop giler..

cam nk nangis je tp nk wat camne??
takdir?

tp dia cakap maybe je..
sye paham dia nk tenangkn aty sye*thanks kawan

selepas dgr berita 2
straight cam nk belajr bersungguh2
yea r taun dpn nk pmr..
cam x caya kn
rase macam bawu pas amik result upsr je
heheh..
pejam celik pejam celik
dh besar
bak kate mak
dh anak dare pown..*part ney sye x suke..

k ar taun dpn ade azam baru
sye nk blaj sungguh2
study smart
...
ngee
ok study hard
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

entri first~

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words
hye...
salam buat pembambaca blog ku..
ini entri pertama ku
n
ary first aq tulis for
blog "saya Luv vaniLLa"
#tepuk ciket tok sye.. thanks

sye ini saje2 je nk hasilkn blog
nk wat suke2
n isi masa lapang..
sye x tau nk tukar layout belakng blog
tp xpe..
laen kali kalo reti tukar..
sye akn.. tkr
n
blog ney akan sye update ary2
#tu pown kalo ade mase...
Ampersands & angle brackets need to be encoded.
 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei