Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Saturday, July 30, 2016

IV short as INTERVIEW

by aiENFiEyQa
feeling 


Sebenarnya, haritu KPJ******* tepon untuk datang iv, tapi phone rosak, jadi orang tu tepon phone abah, biasalah, apapa info diri memang letak number phone abah (incase tak dengar phone sendiri berbunyi dalam bag, i girlgirl tau)

Jadi, bila ada information pass by mouth, memang tak amek serius (senang cerita tak lekat dalam otak)Tarikh dan hari untuk iv memang ingat, just lupa pukul berapa, tapi tahu sesi pagilah. 

Waktu hari kejadian, mak abah takde, so like usual, my makteh-sayang-forever yang tolong drop by kan. Diulangi, drop by, takde siapa pun tunggu. Feeling masa itu sangat nebes, nebes yang sumpah tak tipu. 

Rushing punya rushing, rupanya ada tiga orang je candidates. Lagi tiga tak datang. Before masuk bilik iv, kena amek exam dulu. You know ada soalan calculation yang tak suka.

Dua orang je penemuduga, seorang DCNO, sorang lagi from TM, sorang lagi penyibuk tukang tulis, and me like usual, floles dengan baju kurung bunga comel comel.


"Please introduce yourself"

"You from S********, so why you apply job at here"

"You know long list another SRN request to transfer to your place"

"Which department you want to work?"

"ICU? How to handle one patient collapsed, without pulse, without breathing. You already SRN, what your role?"

"How to annouce code blue?

"What about placenta previa"

"bla bla bla bla"


Itu baru few question DCNO tanya, tak boleh blah. Rasa macam nak hentak kepala dekat dinding. A week before, tak study sebab dekat youtube ada webtoon drama korea yang terbaru W-TW. A day before, baru practice buat calculation drug peads, adult and IV. Terkangkang gak laaa, buat latihan without my sifu hudahasni Agak terhegeh hegeh jugaklah, sebab kalau masuk bab mathematics or any numbers, memang failed memanjang. Tapi nasib lah sedar diri, study last minutes.

Kesimpulannya, tak nak bagi harapan, kalau ada rezeki, adalah kerja. Sebab, i demand gaji tinggi. huahuahua. 

Tapi agak frust lah, sebab takde siapa teman pergi iv. Nanti kalau dah ada bf, kalau pergi beli sneakers baru pun nak minta teman, (balas dendam) hahahaha. Sebab ada sorang candidate itu, pergi iv dengan ada ramai orang datang teman, serius jelouse. 

I datang iv, sensorang je, pakai baju kurung bunga comel comel je, tudung bawal hijau pin atas je, pakai baby shoes kaler ijau (sebab mak tak kasi pergi iv pakai sneakers lawa), dengan bag galas pergi kelas je. Orang lain siap eyeliner, lipstik, eyeshadow n amende jedah tah dekat muka diorang. 

Tapi takpe, mak abah kirim doa dari jauh. Kau hado?




Your Beautiful Person
Ampersands & angle brackets need to be encoded.

0 just drop their words:

Post a Comment

 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei