Ampersands & angle brackets need to be encoded.

Tuesday, April 4, 2017

HOPE SO

by aiENFiEyQa
feeling 
0 just drop their words

and, i am home. Currently at somewhere in Negeri Sembilan. Sleeping day, day off thats why i am here. Sebenarnya, tak pernah nak balik kalau ada sleeping day, day off. Akan balik kalau ada special request sahaja. Nak dijadikan cerita slide presentation untuk confirmation this monday, hilang. So, i need back up and need #KamalHebat. Tadi, #KamalHebat dah betulkan within 5 minutes, kau rasa? Baik suruh #KamalHebat datang rumah sewa, daripada tinggalkan Majeedah sensorang. But, who knows ada apa apa yang nurain tak tahu.

Lately, i felt down. 

Ada sahaja kerja yang salah buat, salah pass report, ter'miss pass report, ada yang tertinggal kerja dekat staff next shift. And, sangat tak best kalau ada perasaan cenggitu. Rasa bila balik rumah, ada benda tak settle.

Dua hari lepas, nurain let go patient 404. Right urteric stone, discharge sebab no pain anymore, next follow up another two weeks. Suddenly, readmit balik within 24 Hours. For operation. Issue nye sekarang, where CTU for this patient? Kalau nak ikutkan checklist discharge patient, nurain already tick given, but patient kata takde, and i am confidently dah bagi patient, sebab memang ada tengok/pegang dengan kepala tangan sendiri. Nak dijadikan cerita after re-explain dengan patient and relative, they want to re-print CTU, with strongly said takde terima any xray from staff. When, end off shift, after balik rumah, tidur dan bangun semula. Nurain ws Rosmaria, asked regarding these issue, jumpa CTU tu dekat 409A, punya lah syukur Alhamdulillah, but dont know how. Seriusly, i dont know what happen to me lately. Nasib tak kena marah.

Dua minggu lepas, got patient GIT Bleeding. Must transfuse blood if HB less than, ntah tak ingat. DR. tak minta sign consent blood transfusion. Then, bila minta dengan MO, amek kau kena ceramah/marah. THEN, LELEH! because of stress due to work. 

sangat penat, physical and mental!

so, one of the reason i am back home is, i want to see mak/abah's face. Rasa, macam derhaka sebab tak balik balik sedar diri tengok mak/abah, memanglah selalu dah otphone (dah insaf sikit) tapi, rasa dia macam lain sedikit. TIPU! lain banyak, tak sama. 

tadi, dah borak dengan mak. but bukan pasal kerja. Malas nak cerita nanti rasa nak resign. Tadi, borak dengan mak, pasal kehidupan hari hari yang mendatang. Sangat scary, macam tak percaya mak tanya soalan macam tu dekat nurain, sangat tak percaya. Rasa macam dah dewasa, yang betul betul dewasa, dah boleh buat keputusan sendiri, boleh kahwin. EHH!

and lately, i cant being far away from Majeedah. dont know why, hahaha, my anak gajah yang sangat degil. Ini kena tinggal dua hari pun meroyan, not me only, Majeedah pun meroyan jugak. Macam mana nak cuti 10 hari, kalau 2 hari pun dah macam ini. and macam mana nak pergi Saudi, kalau cenggini gayanya, nurain! Dia dah jadi syndrom-buka-mata-mesti-nampak-majeedah. Allahu. 

Anything happen i will love you. Please be happy and dont be sick.And dont open bluetooth sesuka hati, cubalah kalau berani, i repeat kalau berani!

love my happy pills, anak gajah!

heart? still not the right time, still learning how to be matured. Hope you guys, dont give up and try your best to winning my heart. Auch!


Doa is the most powerful weapon against trials, he most effective medicine against sickness and the most valuable gift to someone you love.
Satu sahaja yang nurain minta, please jangan calarkan kegembiraan nurain, HOPE SO!
Ampersands & angle brackets need to be encoded.
 

AIENFIEYQA Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei